North Video – Parťáci

Další premiérový titul přináší North Video ve středu 22. září 2010, jedná se o televizní film (režíroval bratr slavnějšího Johna) Parťáci, v prodeji bude za 69,- Kč. Domáci databáze film znají pod alternativním názvem Partneři. Nevěřte nikomu, ani svému parťákovi!

Životem unavený programátor Bob má až po krk své práce, nesnesitelného šéfa, panovačné manželky i přidrzlých dětí a rozhodne se tuhle krizi středního věku vyřešit poněkud radikálním způsobem. Opustí rodinu i zaměstnání, kde ukradne drahocenný počítačový program, na jehož vývoji se sám podílel, a o který ho chtěla firma připravit. Spěchá do Los Angeles za svou milenkou Lin, která mu má pomoci program prodat tomu, kdo nabídne nejvíc, ale ačkoli je jeho plán ve své jednoduchosti dokonalý, v autobuse není dostatečně opatrný, a tak se vše poněkud zkomplikuje.

Své „zlaté vejce“ ukrývá v kufříku řetízkem pečlivě připevněném k zápěstí. Cestu mu však zkříží mladý zlodějíček a životní ztroskotanec Axel, který vyslechl Bobovy úvahy o sedmimístné cifře a proto se rozhodl program ukrást a zpeněžit sám. A tak Bob přijde o kufřík dřív, než dorazí do cíle.

Záhy však Axel zjistí, že to nebude tak snadné, protože neví, jak program funguje, k čemu vlastně slouží a samozřejmě ani netuší, kde a komu ho nabídnout. Tak mu nezbývá, než se vrátit k Bobovi a přimět ho k tomu, aby se stali partnery a o zisk se podělili.

Bob tím není nijak nadšen, nakonec mu ale nový parťák přijde docela vhod. Po jeho stopách se totiž pustí nejen Axelova bývalá přítelkyně Angel a její nový milenec, ale také pár japonských agentů, soukromá detektivka Lancy, najatá jeho zaměstnavatelem a několik dalších ostrých hochů, toužících po programu. Ti všichni chtějí kufřík pro sebe a to za každou cenu! Jenže vítězem může být jen jeden. Nebo dva?

Na imdb.com 46 procent, na csfd.cz 41: Klasika na televizní večer, shlédnete, komedie vejde, neuškodí, podobá se to spoustě jiných, usnete, druhý den nevíte, o čem to bylo.

Zadní strana obalu

Žánr: Komedie / Krimi / Akční / Drama

Země původu: USA / Německo

Rok vzniku: 1999

Délka: 87 minut

Původní název: Partners

Režie: Joey Travolta

Scénář: Jeff A. Ferrell, Timothy Puntillo

Produkce: Paula „Hammerel“ M. Bass, Rainer Bienger, Carmen M. Miller, Steven T Puri, Alfred Sapse, Alexander Tabrizi, Joey Travolta

Hudba: Jeff Lass

Kamera: Kristian Bernier

Střih: Tom Walls

Kostýmy: Lexi Nikitas

Společnost: Cinerenta Medienbeteiligungs KG / Drifter Productions Inc. / Overseas FilmGroup

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Casper Van Dien (Axel), David Paymer (Bob), Vanessa Angel (Angel), Jenifer Lewis (detektiv Lancyová), Seiko Matsuda (Lin), Yuji Okumoto (jednooký), Donna Pescow (Bobova žena), Glen Chin (Big Hwa), Johnny Dark (hotelový úředník), Jackie Debatin (Angelova sestra), Mary Lane Haskell (Bobova dcera), Kim Hopkins (matka v autobuse), Steven Ho (zločinec #2), Kyle Isao (příslušník japonské mafie), Benjamin King (Larry), John Koyama (Mee Hwa), Nina Magnesson (blondýna), Socorra Mora (Španělka), Linda Porter (starší žena), Rene M. Rigal (obsluha benzínky), Theresa San-Nicholas (prodavačka), Marc Alexander Sferrazza (kluk v autobuse), Sam Travolta (řidič autobusu), David Wald (zločinec #1), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: