North Video – Dobrodružství Olivera Twista 1

Opět lze jen konstatovat, že některé předlohy jsou zpracovávány do zemdlení. Jednu adaptaci románu Charlese Dickense už jsme tu měli, North Video nabídne v pátek 2.4 září 2010 ovšem poněkud jinou verzi, animovaná Dobrodružství Olivera Twista z kanálu Jetix přicházejí s prvním diskem za 69,- Kč. S touhle veselou partou se rozhodně nudit nebudete!

Příběh se odehrává v Londýně, ve městě překypujícím tajemstvím, intrikami a dobrodružstvím. Ve městě, ve kterém žije banda nejzajímavějších šibalů a taškářů na tomto břehu Temže.

Malý psík Oliver zažívá ve staré viktoriánské Anglii 19. století jedno dobrodružství za druhým. Jednou se totiž rozhodl, že uteče svému pánovi, krutému kocourovi. Toulal se ulicemi města a hledal nové kamarády. Nakonec se ho ujala parta veselých zvířátek, se kterými se už nebude ani chvilku nudit… Věříme, že jejich dobrodružné příhody potěší a pobaví i vás!

Epizody na disku:

1. Anuščina zimní pohádka (9. epiozda – Anouchka et l’hiver) – 21:17

2. Plný horkého vzduchu (10. La promaneda en ballon) – 21:17

3. Taková herka – 21:14

Součástí DVD je bonusové pexeso. Celkem 18 epizod seriálu, který svůj námět čerpá z proslulého románu Charlse Dickense, vám postupně nabídneme na 6 DVD.

Internetové prameny hovoří o tom, že seriál má dvě sezóny (1996 a 1998) po 26 epizodách, takže nejspíš jde jen o namátkový výběr… Podle názvu lze orientačně určit jen některé z epizod.

Zadní strana obalu

Žánr: Animovaný / Rodinný

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 1997-1998

Původní název: Les nouvelles aventures d’Oliver Twist / Saban’s Adventures of Oliver Twist

Režie: Bruno Bianchi

Námět: Charles Dickens

Scénář: Jean Cheville, Charles Corton, Alain Garcia

Hudba: Michel Dax

Společnost: Saban International

Údaje o DVD:

Délka: 3 x 21 minut (63:49)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: Nejen pro nejmenší (trailery: Monster Warriors, Kocour Raplík, Princezna Sissi, Spider-Man Unlimited, Diabolik, Co je, Andy?, Zvídavá rodinka, X-Men, Iron Man, Sonic X), Pexeso