MagicBox – Osobní strážce

Nedávno jsme měli na pultech soundtrack, nyní společnost Magic Box ve středu 29. září 2010 nabídne za 199,- Kč samotný film Osobní strážce v balení Warner Bros. Bestsellery. Nespustit ji z očí, být neustále ve střehu a hlavně se nezamilovat.

Whitney Houston ve svém velkolepém filmovém debutu představuje Rachel Marronovou, hudební a hereckou superstar na vrcholu slávy. Fanoušci ji chtějí vidět, slyšet, dotknout se jí. Jeden z nich ji ale chce zabít.

Frank Farmer (Kevin Costner) má rád věci pod kontrolou. Konečně, jako bývalý agent tajné služby chránil dva prezidenty a mnoho dalších významných osob. Jeho povolání profesionálního osobního strážce jej nutí mít přehled o každém detailu své činnosti. Je to profesionál, který nikdy nepolevuje v bdělosti. Nesmí dát protivníkovi žádnou šanci. Své úkoly plní přesně a bez problémů.

Až do chvíle, kdy se setkává s Rachel. Její kariéra neustále stoupá a s popularitou přicházejí věci obvyklé – manažer, novináři, spousta nových známých – i věci méně zvyklé, jichž se bojí každý slavný člověk – nevyzpytatelní fanouškové. Od jednoho z nich začíná Rachel dostávat bláznivé dopisy s poněkud nebezpečným podtónem. Musí se postarat o svou bezpečnost.

Rachel chce osobního strážce – a nejlepší je Frank Farmer. Tak se setkají dva špičkoví profesionálové. Oba očekávají, že budou vůdčí osobností tohoto vztahu. Neočekávají, že se do sebe zamilují…

Žánr: Thriller / Drama / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 129 minut

Původní název: The Bodyguard

Světová premiéra: 25. listopadu 1992 – USA

Kinopremiéra v ČR: 12. března 1993

Režie: Mick Jackson

Scénář: Lawrence Kasdan

Produkce: Kevin Costner, Lawrence Kasdan, Jim Wilson

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Andrew Dunn

Střih: Donn Cambern, Richard A. Harris

Kostýmy: Susan Nininger

Společnost: Kasdan Pictures / Tig Productions / Warner Bros. Pictures

Natáčeno: Kalifornie, USA / Florida, USA / New Jersey, USA

Hrají: Kevin Costner (Frank Farmer), Whitney Houston (Rachel Marronová), Gary Kemp (Sy Spector), Bill Cobbs (Bill Devaney), Ralph Waite (Herb Farmer), Tomas Arana (Greg Portman), Michele Lamar Richards (Nicki Marronová), Mike Starr (Tony Scipelli), Christopher Birt (Henry), DeVaughn Nixon (Fletcher Marron), Gerry Bamman (Ray Court), Joe Urla (Minella), Tony Pierce (Dan), Charles Keating (Klingman), Robert Wuhl (Oscar Host), Debbie Reynolds (sama sebe), Daniel Tucker Kamin (Thuringer), Ethel Ayler (Emma), Sean Cheesman (Rory), Richard Schiff (Skip Thomas), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný