DVD HIT – Hackeři

V inzerovaných titulech InterSonicu v obálce DVD HIT je další zástupce ediční řady Svět katastrof s číslem 17 s názvem Hackeři za 69,- Kč. Vyšlo v pondělí 25. října 2010.

U tohoto filmu nemáme k dispozici oficiální text, nezbývá, než se spolehnout na (docela sporadické) informace z filmových databází:

Bývalého hackera Nicka si přes hru ve virtuální realitě, která se jmenuje Shock, najme neznámý boháč, jenž chce, aby pro něj ukradl přístupová hesla do programu na ovládání počasí firmy Thunderhat, jinak mu pozmění záznamy u policie a Nick půjde do vězení. Nick nakonec souhlasí s průnikem, ale vláda, jež chce projekt ovládání počasí pro sebe, ho stihne vystopovat.

 

Nick tak tak uteče a obrátí se o pomoc k novinářce, která ho dříve kontaktovala kvůli článku o Shocku. Zároveň se v oceánu vytváří série umělých bouří, vytvářená programem, jež hrozí, že zlikviduje velkou část pobřeží. Snahy vypnout program je marná.

 

Nick se dostane do firmy Thunderhat a díky kódům, které prve ukradl, se mu podaří spojit s programem. Setká se s mocnou postavou hry Shock, Newlem. Nickovi brzy dojde souvislost mezi tím, co se děje ve skutečném životě, a touto postavou, která představuje podstatu myslícího programu, jež se snaží učit, aby mohl uniknout svým tvůrcům a následovat své vlastní cíle…

Pod 50 procenty: „Zábava" pro nudné odpoledne, stereotypní cyberpunkový nereálný příběh o „božském" stroji na počasí. Solidní efekty i herci.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 96 minut

Původní název: Strom Watch / Code Hunter

Světová premiéra: 1. května 2002 – USA

Režie: Terry Cunningham

Scénář: Flavia Carrozzi, Terry Cunningham, Steve Latshaw

Produkce: Lisa M. Hansen

Hudba: Sean Murray

Kamera: Jacques Haitkin

Střih: Dan Duncan, Daniel Duncan

Kostýmy: Bonnie Stauch

Společnost: Cinetel Films

Natáčeno: Santa Clarita, California, USA

Hrají: Nick Cornish (Nick ‚Jester‘ Chase), Vanessa Marcil (Tess Woodwardová), Adrian Paul (Neville), Ling Bai (Skylar), Coolio (Outlaw), Scott Rinker (Mason Kemeny), Serena Scott Thomas (Dr. Valerie Harmanová), Richard Cox (Richard Clark), Jerry Doyle (admirál Renner), Wesley Jonathan (Ravi), Nora Dunn (Rose Chaseová), Tone Loc (Ray), Adam Lieberman (hotelový pracovník), Burt Bulos (agent NSA), Kevin Fry (důstojník Clemens), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery