Vapet vás baví – Superpilot

Vapet ve čtvrtek 7. října 2010 v ediční řadě Vás baví nabízí film Superpilot, digipack bude ke koupi za 69,- Kč. Slavný hollywoodský herec se připravuje na roli vojenského pilota. Instruktážní let jej však zanese přímo do bojové akce.

Kapitán Paul Witkins zvaný Shotgun je eso mezi bojovými letci. Létání pro něj znamená vše, je to jeho život. Při cvičném letu nad Středozemním mořem se objeví nepřátelská letadla. Witkins s kamarádem Spakem se brání a po návratu na sicilskou základnu jim nadřízený důstojník vyčítá, že pokud nepřítel nezahájí útok, oni se mají zdržet jakékoli reakce. Paulovi, který je jedničkou mezi bojovými letci, se to vůbec nelíbí. Ještě méně se mu však líbí, když dostane rozkaz vyškolit arogantní filmovou hvězdu Toma Sladea, která se připravuje na roli pilota. Zhýčkaný herec nebere nic vážně a dohání Watkinse k šílenství.

Sladův příjezd způsobí, že celá základna je vzhůru nohama. Když namyšlený a arogantní herec začne obletovat jeho přítelkyni, majorku Lauren Goodovou, žárlivý Paul nemůže přijít Tomovi na jméno. Laren lichotí Tomův zájem a zařídí pro něj výjimku, aby mohl absolvovat cvičný let ve skutečném letadle. Paul se mstí Tomovi tím, že dělá s letounem akrobatické kousky a je spokojen, že má sebevědomý herec najednou nahnáno.

Když jejich letadlo napadnou nepřátelské stíhačky, začíná jít o život, jsou sestřeleni a musí se katapultovat. Ocitají se na nepřátelském území, kde na osobní neshody není čas. Nevraživost musí jít stranou, teď jde o život. Musejí se spoléhat jen jeden na druhého…

Průměrných 50 procent: Takové Poldovi v patách z prostředí Top Gunu.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 98 minut

Původní název: Into The Sun

Světová premiéra: 31. ledna 1992 – USA

Režie: Fritz Kiersch

Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris

Produkce: Mark Amin, Jim Begg, Oliver G. Hess, Kevin M. Kallberg

Hudba: Randy Miller

Kamera: Steve Grass

Střih: Barry Zetlin

Kostýmy: Jessica Fasman

Společnost: Trimark Pictures A Division of Vidmark Inc.

Natáčeno: California City, Kalifornie, USA

Hrají: Anthony Michael Hall (Tom Slade), Michael Paré (kapitán Paul Watkins), Deborah Maria Moore (major Goodeová), Terry Kaiser (Mitchell Burton), Brian Haley (poručík DeCarlo), Michael St. Gerard (poručík Wolf), Linden Ashby (Dragon), Jack Heller (velitel), Ted Davis (Yosef), Hunter von Leer (plukovník Reynolds), Casey Stengel (technička), Melissa Moore (seržantka), Chino Binamo (voják #1), Richard Epper (voják #2), Raffe (nepřítel #2), Tim Moran (nepřítel #2), Eddie Yansick (beduín), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: ?