Codi – Řím – Vzestup a pád impéria 13 – Poslední císař

Čas se naplnil a z vydavatelství Codi v úterý 12. října 2010 přichází poslední luxusně balený disk z třináctidílného dokumentu z dílny History Channel. Obálka nese název Řím – Vzestup a pád impéria 13 – Poslední císař, prodejní cena 99,- Kč

V polovině pátého století, když říše prohrála bitvu proti hrůzu nahánějícím barbarům, jeden Říman jménem Orestes vstoupil do služby na dvoře hunského náčelníka Attily. S dobrou znalostí strategie svého nepřítele se Orestes nakonec vrátil do Itálie, odhodlán vzkřísit Řím.

 

Poslední císař 

 

Ale nejprve musel umlčet barbary na panovníkově dvoře a uchazeče o trůn, vyslané z východu. Orestes prohlásil svého mladého syna císařem a pokusil se očistit Řím od vlivu barbarů. Avšak zjistil smutnou pravdu, že bez barbarů už není Řím. Po stovkách let, kdy Římané využívali vetřelce jako nájemné vojáky-žoldnéře, tito převýšili svým počtem Římany a říše si nemohla dovolit je propustit.

 

 

 

Ačkoli Orestes bojoval chrabře, čekala ho smrt z rukou velitele žoldnéřů – barbara Odovakara. Tato událost znamenala zánik Římské říše v roce 476 našeho letopočtu. Poslední císař, pouhý chlapec, byl poslán do vyhnanství a Odovakar prohlásil, že nového císaře už není potřeba, protože není už ani Římská říše.

 

 

 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Původní název: Rome – Rise And Fall of an Empire – The Last Emperor 

Světová premiéra: 13. října 2008

Délka: 45 minut (45:03)  

Produkce: Char Gardner, Robert H. Gardner

Společnost: Gardner Films / A&E Television Networks / History Channel

Hrají: Leif Anders (vypravěč)

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (ve skutečnosti 1,78:1)  

Bonus: z nabídky Codi