North Video – V temnotě

I tentokrát ti šťastnější (kteří seženou) mohou najít na pultech další digipack od North Videa, v pátek 8. října 2010 vychází s označením Španělský thriller film V temnotě za 69,- Kč.

Santi trpí vážnou alergií na světlo. Na slunci jeho organismus prochází zvláštní proměnou. Společně s matkou se proto odstěhují do polorozpadlého stavení v hlubokém horském údolí, kam slunce svítí minimálně. V novém domě a jeho okolí se však začnou dít prapodivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Vesničané jeho nemoc považují za znamení zla, které na ně seslalo samo peklo.

Hororové drama s mysteriózní kriminální zápletkou nese výrazný rukopis producenta Álvaro ugustina a designéra Pilara Revuelta, spoluautorů divácky úspěšných snímků Sirotčinec a Faunův labyrint.

Hodnocení nad 60 procent: Další příjemné a originální španělské překvapení, hodně temná atmosféra téměř detektivního příběhu, který ke konci trochu ztrácí dech.

Zadní strana obalu

Žánr: Thriller / Horor

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: Eskalofrío / Shiver

Světová premiéra: 8. února 2008 – Německo (Berlin International Film Festival)

Režie: Isidro Ortiz

Scénář: Hernán Migoya, José Gamo, Alejandro Hernández, Isidro Ortiz

Produkce: Álvaro Augustín, Javier Ugarte, Ramón Vidal

Hudba: Fernando Velázquez

Kamera: Josep M. Civit

Střih: Bernat Aragonès

Kostýmy: Eva Arretxe

Společnost: A Punto la Postpo / Fausto Producciones Cinematográficas / Telecinco Cinema / Televisió de Catalunya – TV3

Natáčeno: Barcelona, Cataluña, Španělsko / Elizondo, Navarra, Španělsko / Erratzu, Navarra, Španělsko / Ponga, Asturias, Španělsko

Hrají: Junio Valverde (Santi), Francesc Orella (Dimas), Mar Sodupe (Julia), Jaime Barnatán (Leo), Blanca Suárez (Ángela), Paul Berrondo (Óscar), Roberto Enríquez (Antonio), Josep Maria Domènech (Teófilo), Andrés Herrera (Fabián), Juli Mira /Dr. Fuentes), Anna Ycobalzeta (Gloria), Berta Ros (Erica Hasselová), Paul Poch (Tito), Lucy Tyler /Ingrid), Miguel Angel Barroso (Jonás), Christian Nájera (Raúl), Ariadna Cabrol (Raquel), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 španělsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: