Amercom – Hercule Poirot DVD 21

Čas letí a tak tu máme další titul z kolekce Hercule Poirot od vydavatelství Amercom, neboť je pátek 2. října 2009. Pořadové číslo je 21, stojí 69,- Kč a obsahuje dvě epizody.

Žlutý iris

Hercule Poirot je při návštěvě v Buenos Aires pozván do luxusní restaurace, během večeře však u stolu se žlutými kosatci náhle zemře Iris Russelová. Kvůli následnému převratu v zemi ale detektiv nemůže její smrt vyšetřit a je z Argentiny vyhoštěn. Po dvou letech pak majitel restaurace otvírá v Londýně její pobočku a slavnému detektivovi pošle někdo žlutý iris…

 

 

Případ ztracené závěti

Andrew Marsh, bohatý majitel měděných dolů, se svěří svému příteli Poirotovi, že hodlá změnit svou závěť a odkázat veškerý majetek své schovance Violet. Ještě téže noci je však zavražděn a před Poirotem nyní stojí těžký úkol: nejenže musí odhalit vraha, ale má být i vykonavatelem nové závěti, jenž ovšem nebyla nikdy sepsána. Navíc se ukazuje, že původní závěť zmizela a potenciálních dědiců pana Marshe je hned několik…

 

 

 

V obou epizodách je použit dabing TV Prima s Jaromírem Medunou v hlavní roli.

Diváka či čtenáře musí občas zákonitě napadnout, že Poirot má vzhledem ke svému postavení slavného detektiva přátele ve vysokých kruzích, ale na druhou stranu být přítelem Hercula Poirota zároveň znamená bát se o svůj život… :-) A pro zajímavost, kdo trochu zná britskou detektivkovou scénu, jednu z hlavních mužských postav Žlutého irisu si vybaví ze dvou Vražd v Midsomeru.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1993 / 1993

Délka:  104 minut

Námět: Agatha Christie

Původní název: The Yellow Iris / The Case of the Missing Will

Režie: Peter Barber Fleming / Chris O‘Dell

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Norman Langley B.S.C. / John Bruce

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Pauline Moran (slečna Lemonová)

Žlutý iris: David Troughton (Barton Russell), Dorian Healy (Anthony Chapell), Geraldine Somerville (Pauline Wetherby), Yolanda Vasquez (Lola), Robin McCaffrey (Iris Russell), Hugh Ross (Stephen Carter), Joseph Long (Luigi), Stefan Gryff (generál Pereira) a další.

Případ ztracené závěti: Philip Jackson (šéfinspektor Japp), Beth Goddard (Violet Wilson), Rowena Cooper (Sarah Siddaway), Richard Durden (dr. Pritchard), Mark Kingston (Andrew Marsh), Susan Tracy (Phyllida Campion), Gillian Hanna (Margaret Baker), Terence Hardiman (John Siddaway), Jon Laurimore (Walter Baker), Edward Atterton (Rober Siddaway), Neil Stuke (Peter Baker) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3