Vapet pro každého – Nevyhlášená válka

Byť to tak na první pohled nevypadá, Vapet v úterý 19. října 2010 v ediční řadě Pro každého stále zůstává u asijské kinematografie a nabídne film Nevyhlášená válka, digipackové balení bude ke koupi za 69,- Kč.

Ve Varšavě je zavražděn americký velvyslanec. Na místo přijíždí agent Gary Redner, který má případ vyšetřit. Stopy vedou z Evropy do Hong Kongu, do centra teroristické organizace.

V čele teroristů stojí mezinárodně hledaný gangster Hannibal, pro kterého nemá lidský život žádnou cenu. Střet zákona se zločinem je nelítostný a věčný, protože nevyhlášená válka nikdy nekončí.

Další u nás minimálně komentovaný snímek si nese hodnocení plus minus 50: Není to nejlepší, ale akce dobrá, jednoduchý příběh a takové vychytávky, jako je zabíjení brýlemi…

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1990

Délka: 91 minut

Původní název: Sheng zhan feng yun

Světová premiéra: 1. září 1990 – Hong Kong

Režie: Ringo Lam

Scénář: Timothy R. Long, Yin Nam, Deborah Grant, Louis Roth

Produkce: Richard Cheung, Wellington Fung, Ringo Lam, Karl Maka, Andrew Yau

Hudba: Noel Quinlan

Kamera: Hung Chuen Lau

Střih: Tony Chow

Společnost: Cinema Capital Entertainment Ltd. / Cinema City Film Productions / Mei Ah Films Production Co. Ltd.

Natáčeno: Varšava, Polsko / Hong Kong, Čína

Hrají: Danny Lee (inspektor Bong), Olivia Hussey (Rebecca Echeová), Peter Liapis (agent Gary Redner), Vernon Wells (Hannibal), Rosamund Kwan (Ann Changová), Kwong Leung Wong (inspektor L. T. Tang), Victor Hon (Diem), David Hedison (americký velvyslanec), Louis Roth (Alexander Vladovich), Dean Harrington (Callahan), Robert Brad (Robert), Stuart Onslow Smith (Colin), Mark King (Simon), Jonathan Isgar (Iam), Mars „Fo Sing" (Tygr), Wong Kwong Fei (agent SE), Ewa Wisniewska (velvyslancova žena), Danuta Kowalska (kmotra), Andrzej Szenajch (kněz), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?