North Video – 4. patro

Premiérové kousky North Videa zastupuje ve středu 20. října 2010 film 4. patro za 69,- Kč. Zlo bydlí ve čtvrtém patře. Děsivá podívaná, po které se budete bát i ve vlastním bytě.

Tenhle dům je jako stvořen pro malé hnízdečko lásky. Mladá Jane se do něj nastěhuje s velkým nadšením. Ale s tímhle místem není něco v pořádku. Ve čtvrtém patře se v tichosti plíží zlo, které ovládne její strach a které ji denně terorizuje. Kdo má tyto hrůzy na svědomí? Stařenka, se kterou Jane sousedí? S podlomenými koleny se vyděšená dívka brzy dozvídá šokující pravdu, je už ale příliš pozdě..

Hodnocení od 50 do 60 procent, domácí komentáře žádné: Raději si nechte rozsvíceno, sice se nedočkáte žádných speciálních efektů, ale na režijní debut překvapivě solidní nekonvenční thriller..

Zadní strana obálky

Žánr: Thriller / Mysteriozní / Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 87 minut (86:29)

Původní název: The 4th Floor

Světová premiéra: srpen 1999 – Německo (Fantasy Filmfest)

Režie: Josh Klausner

Scénář: Josh Klausner

Produkce: Boaz Davidson, Naomi Despres, Danny Dimbort, Avi Lerner, Danny Lerner, Trevor Short, John Thompson, William Vince, Brad Weston

Hudba: Brian Tyler

Kamera: Michael Slovis

Střih: Tricia Cooke

Kostýmy: Margaret Mohr

Společnost: Millennium Films / Top Floor Productions Inc.

Natáčeno: New Brunswick, Kanada / New York, USA

Hrají: Juliette Lewis (Jane Emelinová), William Hurt (Greg Harrison), Shelley Duvall (Martha Stewartová), Austin Pendleton (Albert Collins), Tobin Bell (Zámečník), Robert Costanzo (Hubitel), Sabrina Grdevich (Cheryl), Artie Lange (Jerry), Lorna Millican (paní Bryantová), Todd Green (soused Drag Queen), George Pottle (pan Bryant), Paul Oullette (Tango), Ardon Bess (majitel železářství), Heidi Jo Markel (Ashley), Mark A. Owen (muž z TV), Ho Chow (Korejec), Hillary Allan (děvčátko), Catherine Bruhier (zmrzlinářka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 anamorf (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: Kinohity 2010, Novinky, Pro děti, Dále nabízíme