TV Barrandov – Cyranův ostrov

Opravdu se přiznám, že mi to hlava nebere. Všichni prskají, jak jsou placky čím dál dražší, kupuje se stále méně a nabídka je čím dál horší a denně máme v seznamech víc a víc titulů. Se značkou TV Barrandov se ve čtvrtek 21. října 2010 objevuje DVD Cyranův ostrov 1. Originální český sitcom Ivana Mládka ze života pokleslé aristokratické rodiny za 49,- Kč.  

 

Údajně jeden z nejúspěšnějších pořadů digitální televize Barrandov, konverzační komedie Cyranův ostrov, kterého se natočilo 23 dílů. Při svém vysílání se pravidelně stával hitem čtvrtečního večera s podílem na publiku kolem tří procent. 

Vypadá to, že předchozí informace se týkali volného pokračování tohoto cyklu, takže díky kolegovi Pavlovi M. můžeme mylnou informaci opravit a upřesnit, že na DVD jsou 4 díly:  

1. Stříbrná svatba

Šlechtická rodina Cyranyů řeší problémy s vytápěním zámku. Z úst členů rodiny padají různé návrhy, jak získat peníze na novou omítku a měsíční zálohy na elektřinu. Svou stříbrnou svatbz přijde do historické památky oslavit pár z Francie, který chce být sám. Cyranovi se musí v zámku schovat.

2. Komik přes ulici

Baron Romedius přihlásil svého bratra, rytíře Ignáce do televizní soutěže. Doma mu všichni drží palce, ale Ignác vypadne hned na první otázce. Komtesa Tereza požádá otce, aby pozval pro pobavení komika Pepu Výtiska. Pepe přijede, ale není vtipný, a když mu baron odmítne zaplatiti 7 tisíc korun, vytáhne zbraň a vezme si jako rukojmí baronku matku.  

3. Mdloby

Na zámku řeší Cyranyovi existenční problém, už více než měsc totiž nemají mléko do kávy. Chtěli by na zámku chovat nějaké zvíře, ale nemohou se dohodnout jaké. Libuna uplácí pošťáka, aby jí dával dopisy, které píše baronka matka známým lidem. Tentokrát si vybrala amerického prezidenta.  Dopis dostává také baron Romedius.

4. Univerzální útulek

Na zámek přijede hrabě František Kinský, aby celou rodinu Cyranyů pozval na rodinný ples. Když uvidí baronku matku, jak uklízí podlahu, prohlásí, že jsou cvoci a z pozvání sejde. Baron Romedius navrhne, aby na zámku zřídili útulek s přirozeným výběrem. 

Hodnotící diváci ovšem tak optimsitičtí nejsou, hodnocení je na csfd.cz 37 procent a komentáře hovoří o tom, že s komedií měl seriál společného pramálo a pouze potvrdil sestupnou tendenci od nevyvedené CountryShow.

Zadní strana obálky 

Délka: 112 minut

Režie: Petr Burian

Scénář: Ivan Mládek

Kamera: Jan Hušek

Hrají: Ivan Mládek (baron Romedius Cyrany), Ivo Pešák (lokaj Jaroměř Kotula), Lenka Šindelářová (baronka matka Cyranová z Nedabylic), Milan Pitkin (svobodný pán Emerich Cyrany), Lenka Plačková (komtesa Cyrany), Jan Mrázek (rytíř Ignác Cyrany), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital česky

Titulky: česky pro neslyšící 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný