DVD edice – Dalších 9 a 1/2 týdne

Předpokládejme, že když originál vyšel u Bontonů a za 99,- Kč, má vydání volného pokračování v rámci DVD edice svou vypovídací hodnotu (byť opět nese označení Top film)… S neznámým konkrétním datem vydání je do plánu zařazen film Dalších 9 a 1/2 týdne za 49,- Kč. Pokračování kultovního erotického thrilleru o vášni a posedlosti, které nikdy nekončí. Vyšlo ve čtvrtek 4. listopadu 2010.

Film se odehrává po určitém čase po skončení vztahu z předchozího filmu. John nemůže bez Elizabeth žít, a proto se ji vydává hledat do Paříže. Tam potká svůdnou módní návrhářka Leu, která by měla vědět, co se s Elizabeth stalo. Řekne Johnovi, že se Elizabeth vdala a odstěhovala se. Obchodní partner módní návrhářky Vittorio však tvrdí, že to není pravda. John prožije s Leou několik divokých erotických chvil, než se dozví, co s Elizabeth skutečně je.

Slavný snímek režiséra Adriana Lynea 9 1/2 týdne z roku 1985 patřil v osmdesátých letech k velkým diváckým hitům, i když svým portrétem neobvyklého milostného vztahu vzbudil řadu kontroverzních reakcí. Není proto divu, že v roce 1996 vzniklo jeho volné pokračování.

Kim Basingerovou z původního filmu vystřídala v jeho pokračování rudovlasá modelka Angie Everhartová (nar. 1969) a režie se ujala bývalá střihačka Francise Forda Coppoly Anne Goursaudov.

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky – 23 procent zahraničí, 34 csfd.cz (a žádné komentáře): Původní film byl sexy a plný života. Tohle s ním nemá nic společného. Mickey Rourke vypadá jako duch, který všechno ztratil, ale očistec je to i pro diváky. Chvlame alespoň těch několik vzácných topless záběrů krásné Angie Everhartové.

 

Žánr: Thriller / Drama / Romantický

Země původu: USA / Francie / Velká Británie

Rok vzniku: 1997

Délka: 105 minut

Původní název: Love in Paris / Another 9 1/2 Weeks

Světová premiéra: 12. června 1997 – Německo

Režie: Anne Goursaud

Námět: Elizabeth McNeill (předchozí film)

Scénář: Michael Davis

Produkce: Staffan Ahrenberg, Barry Barnholtz, Yannick Bernard, Don Carmody, Jay Firestone, Bastiaan Gieben, Emmanuel Itier, Mario Sotela, Abby Stone

Hudba: Francis Haines, Stephen Parsons

Kamera: Robert Alazraki

Střih: Anne Goursaud, Terilyn A. Shropshire  

Kostýmy: Maxine van Cliffe Arakawa

Společnost: Jones Film / M6 Films / NTTS Productions Ltd. / Odessa Films / Saga Pictures

Natáčeno: Paříž, Francie / Vídeň, Rakousko

Hrají: Mickey Rourke (John Gray), Agathe de La Fontaine (Claire), Angie Everhart (Lea Calotová), Steven Berkoff (Vittorio DaSilva), Dougray Scott (Charlie), Werner Schreyer (Gilles), Faisal Attia (drogový dealer č.2), Philippe Beglia (portýr hotelu Raphael), Christine Brandner (Kahidijah), Sandra Cervik (hotelová uklízečka), Lana Clarkson (žena na módní show), Cyrille Cohen (vyvolávač na aukci), Sophie Dolce (servírka v Cafe Marly), Carolin Dichtl (Dominatrix), Andrea Eckert (Celeste), Kurt Freimuller (M. Durand), Samy Naceri (drogový dealer č.1), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: