DVD edice – Poslední plavba

Opět s modrým kolečkem DVD edice s neznámým konkrétním datem hlásí Top film Poslední plavba za 49,- Kč. Luxusní zaoceánský parník – sesterská loď Titaniku – je napaden novodobými piráty. Akční spojení krimi thrilleru a katastrofickým filmem. Vyšlo v sobotu 20. listopadu 2010.

Dosluhující sesterská loď Titaniku je renovována a připravena poskytnout luxusní služby na své poslední plavbě. Ta se má stát velkou společenskou událostí a tak se na palubě lodi, stejně jako kdysi na Titaniku, ocitne celá řada bohatých prominentních osobností obchodu i showbyznysu. Je mezi nimi také filmová hvězda Gloria Franklin se svým osobním strážcem Aaronem Carpenterem. A právě on bude mít kupodivu během plavby nejvíce práce.

Troufalý a nelítostný lupič Josef totiž vidí v plavbě životní šanci a s bandou svých přisluhovačů loď přepadne, aby ji mohl vyloupit a získat nejen obrovské bohatství uložené v jejím trezoru, ale také z kajut se chce zmocnit cenností, které sebou zámožní pasažéři vezou.

V okamžiku, kdy je se svými muži v nejlepším a rabuje jednu kajutu za druhou, lodí otřese mohutná exploze, která ji vážně poškodí. Teď už je jedinou nadějí cestujících Aaron, který vyráží do akce, odhodlán zlikvidovat Josefa i jeho muže a hodlá zachránit nejen Glorii, ale také všechny cestující dřív, než se loď setká se svým osudem na dně oceánu.

Pravé jméno režiséra zajišťuje příslušné skóre – 36 procent v zahraničí, u nás 16: Typický představitel VHS béček z videopůjčoven. Přepadení v Pacifiku křížené s Titanikem, fuj. Svou debilitou může otrlé i pobavit. Střelci se ze tří metrů netrefí, i když mají nekonečné zásobníky, neustále čisté košile vyprané v Perwollu, a tak podobně.

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 91 minut

Původní název: Final Voyage

Režie: Jim Wynorski aka Jay Andrews

Scénář: James Morley III, Andrew Stevens

Produkce: Doug Beswick, Alan B. Bursteen, Kevin Kutchaver, Diane Laney, Kevin O’Neill, William B. Steakley, Andrew Stevens, Jim Wynorski aka Noble Henry

Hudba: David Wurst, Eric Wurst

Kamera: Ken Blakey

Střih: Michael Kuge

Kostýmy: Candice Francisco

Společnost: Final V Films / Phoenician Entertainment / Phoenician Films

Natáčeno: Long Beach, Kalifornie, USA

Hrají: Dylan Walsh (Aaron Carpenter), Ice-T (Josef), Erika Eleniak (Gloria Franklinová), Claudia Christian (Max), Rick Ducommun (Jasper), Heidi Schanz (Teri), John Koyama (Chang), Jonathan Fuller (Millspawl), Stephen Macht (kapitán Doyle), Michael Bailey Smith (Erickson), Thom Adcox-Hernandez (Abe), Beau Billingslea (Gordon), Chick Vennera (Dennis), Scott L. Schwartz (Russ), Terry Moore (Christina), Jesus Nebot (Duran), Bill Langlois Monroe (Harris), Lenny Juliano (radista), Marc Vahanian (ochranka), Tyler Bearde (Markes), Philip Lehl (asistent), Kristine Mejia (Tracey), Ernest Hardin Jr. (ochranka), Ron Roggé (Molloy), Tony Colitti (Kitch), Steve J. Hennessy (Winberg), John Cade (Amos), Warren A. Stevens (Parker), Barry James (Mike Strakowski), William Kuehn (terorista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: