DVD edice – Čas před explozí

Zase modré kolečko. DVD edice s neznámým konkrétním datem hlásí další Top film Čas před explozí za 49,- Kč. Posádka ponorky ztracené v bermudském trojúhelníku můžu odvrátit důsledky globální katastrofy. Americká akční sci-fi o mužích minulosti, kteří jediní se mohou pokusit změnit budoucnost a zachránit ohrožený svět. Vyšlo v sobotu 20. listopadu 2010.

V Bermudském trojúhelníku zmizela ponorka i s posádkou. Kapitán, který jediný nebezpečnou situaci přežil, chce přijít záhadě na kloub a vypraví se do oblasti zpět. Ale ponorku čeká stejný osud. Podaří se jim tentokrát přežít?

FBI vyslýchá muže, který tvrdí, že přichází z roku 2077, aby se pokusil zachránit svět před zkázou. Tvrdí o sobě, že se jmenuje Alan Deakins a že je velitelem válečné ponorky USS Alabama a jediným členem osádky, který přežil globální katastrofu, při níž ponorka zmizela během plavby v bermudském trojúhelníku.

Tato těžko uvěřitelná historie jej přivede za zdi psychiatrické léčebny, kde se o něj začne zajímat Lance McCarthy vyšetřovatel paranormálních jevů. Ten přesvědčí vlivného washingtonského politika Charlese Braddocka, aby sponzoroval jeho vyšetřování a pokusy zjistit, co se vlastně na moři stalo. S novou ponorkou a posádkou se vydají na místo záhadného zmizení a potká je stejný osud. Ponorka se ocitne na stejném místě a čase, odkud přišel Alan Deakins.

Projdou přechodně otevřenou b ránou mezi dvěma časy a ocitnou se v roce 2077. Tady jsou však zajati Braddockem, který se stal vládcem světa zničeného globální katastrofou. Zajatcům se naštěstí podaří uprchnout a připojí se k podzemnímu hnutí odporu, které vede Deakinsův vnuk John. S jeho pomocí se pokusí vrátit do své vlastní doby, aby se tu pokusili změnit historické události, které povedou k celosvětové katastrofě a Braddockově krutovládě nad celou Zemí.

Čím víc Top, tím dál stejně – 35 procent v zahraničí, u nás 26: Milovníci logických nesmyslů, toporných herců, blábolivých dialogů, chybějícího scénáře a sličných důstojnic, zbystřete pozornost. Ostatní se vyhněte obloukem.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 88 minut

Původní název: Time Under Fire / Beneath the Bermuda Triangle

Režie: Scott P. Levy

Scénář: Sean McGinly, Tripp Reed

Produkce: Ashok Amritraj, Roger Corman, Jackie Dagan, Andrew Stevens

Hudba: David Wurst, Eric Wurst

Kamera: Gary Graver, Mark Putnam

Střih: Brett Hedlund, Daniel H. Holland

Kostýmy: Gwen Lavery

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jeff Fahey (Alan/John Deakins), Richard Tyson (Koda), Jack Coleman (Lance McCarthy), Rick Batalla (Prentice), Bryan Cranston (Braddock), Chick Vennera (Spitz), Linda Hoffman (Marjorie), Richard Cummings (Hawks), Larry Poindexter (Cole), Jay Acovone (Schmidt), Kimberly Stevens (Jeannie Deakinsová), Ben Jurand (Pierce), Brad Blaisdell (Myron), Greg Bronson (voják), Richard Cummings Jr. (Hawks), Ken Earl (Reeves/Sam), John Fury (Nick Fuller), William Monroe (Dr. Phelps), Michael Raysses (námořník), Marion Reed (sekretářka), Marc Vahanian (vojenský sluha), David Weiss (operátor sonaru), Sam P. Whitehead (detektiv Harris), Karl Wiedergott (Dr. Zimmer), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: