Amercom – Hercule Poirot DVD 29

Pod pořadovým číslem 29 se skrývá v pátek 22. ledna 2010 vydané DVD Hercule Poirot z vydavatelství Amercom s názvem Smrt lorda Edgwara za 69,- Kč.

Půvabná herečka Jane Wilkinsonová se obrátí na slavného detektiva s žádostí, aby pomohl přimět jejího žárlivého manžela lorda Edgwara k souhlasu s rozvodem. Rozhovor s lordem je však pro Poirota překvapením – nejenže se hereččin manžel rozvodu nebrání, dokonce již prý o tom svou ženu i písemně informoval! Krátce po schůzce je ale lord Edgware zavražděn a zanedlouho jsou podobným způsobem zabity i další oběti. Pro vrchního inspektora Jappa je hlavní podezřelou sama herečka, motiv ale nechybí ani dalším lidem z jejího okolí…

České znění je převzato z TV Prima, v hlavní roli je ale tentokrát Petr Kostka. A opět je na obalu uveden formát obrazu 4:3 (viz info níže), což ale odpovídá pouze menu, vypadá to pět spíše na 16:9.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1999

Délka:  99 minut

Původní název: Lord Edgware Dies

Režie: Brian Farnham  

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Chris O‘Dell

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Philip Jackson (vrchní inspektor Japp), Pauline Moran (slečna Lemonová), Helen Grace (Jane Wilkinson), John Castle (lord Edgware), Fiona Allen (Carlotta Adams), Dominic Guard (Bryan Martin), Deborah Cornelius (Penny Driver), Hannah Yelland (Geraldine Marsh), Tim Steed (Ronald Marsh), Lesley Nightingale (slečna Carroll), Christoper Guard (Alton), Iain Fraser (Donald Ross) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3