Sony – Fenomén 2

Poslední dobou odhad, jak který vydavatel dodrží oznámené plány, začíná mít cosi společného s křišťálovou koulí. Sony nabralo v oznámených titulech skluz, ale ve středu 27. října 2010 se objevil inzerovaný titul, televizní Fenomén 2 za 60,- . Nadpřirozené schopnosti katapultují člověka do jiných sfér.

Nová televizní podoba příběhu, v jehož filmové adaptaci hlavní roli ztělesnil John Travolta, nám představuje naprosto průměrného muže George Malleyho, který poté, co v den svých narozenin zahlédl na nebi podivné světlo, získal výjimečnou inteligenci a neobyčejné psychické i fyzické schopnosti.

Snaží se jimi prospět své matce Noře i celému městečku, ale naráží na strach a nepochopení rodiny i přátel. Z obav, že by se mohl stát pokusným králíkem vládních výzkumů, odjíždí inkognito do San Franciska a tam zjišťuje, že jeho podivný dar shůry sdílejí i jiní lidé.

Obálka hovoří nikoli o remaku, ale o pokračování, které rozvíjí daný motiv, což se příliš neshoduje s reakcemi diváků.

Ani ne 50 procent: Remake filmu zcela stejný jako jeho vzor až na pár malých výjimek. Proč tohle někdo natočil? Trapní nesympatičtí TV herci v hnusné TV produkci. Nudný, zbytečný a špatně zahraný snímek.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 120 minut dle imdb.com, na obalu uvedeno cca 84 minut

Původní název: Phenomenon II

Světová premiéra: 1. listopadu 2003 – USA

Režie: Ken Olin

Scénář: Gerald Di Pego

Produkce: Barbara Boyle, Fitch Cady, Gerald Di Pego, Ken Olin, Michael Taylor

Hudba: Michael Giacchino

Kamera: Les Erskine

Střih: Mary Jo Markey

Kostýmy: Jori Woodman

Společnost: American Broadcasting Company / Michael Taylor Productions / Touchstone Television

Natáčeno: Richmond, British Columbia, Kanada

Hrají: Christopher Shyer (George Malley), Terry O’Quinn, Helmar Augustus Cooper, Gina Tognoni (policistka Claire), Stoney Westmoreland, Eric Keenleyside, Ken Pogue, Lawrence Dane, Claudette Mink (Lace Pennaminová), Jill Clayburgh (Norma Malleyová), Peter Coyote (John Ringold), Alejandro Abellan (Tito), Carmen Aguirre (zákazník z Ekvádoru), James Ashcroft (šerif Aaron), Koenraad Beugelink (vojenský policista), Justin DiPego (psycholog), Len Doncheff (manažer), Ryan Drescher (Jay Pierce), Brian Drummond (ochranka v nemocnici), Bill Finck (starší muž), Jason Gaffney (major), Louise Grant (starší žena), Igor Ingelsman (Rus), D. Neil Mark (důstojník NSA), Walter Marsh (Joe Cole), Judith Maxie (Dr. Wellsová), Greg Michaels (plukovník), Michael Mitchell (policista #2), Angela Moore (operátor), Ty Olsson (Frank Pierce), Patricia Mayen-Salazar (Miranda Titová), Shannon Powell (Karen), Stephen Spender (Ari), Janet Wright (Jeri), Ian Thompson (řidič autobusu), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3  (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný