Hollywood Classic Entertainment – Samourais

V doprodejové řadě na konci týdne Hollywood Classic Entertainment vysílá s logem Nedělního Blesku 31. října 2010 za 59,- Kč na pulty film Samourais. V zemi Samurajů vládne démon, který se jmenuje Shoshin Kodeni.

Komisař Morio Fujiwara je na stopě zdánlivě nesmrtelného nepřítele. Stal se velmi mocným v oblasti bojových videoher a Morio má podezření, že poslední z nich použije jako zbraň… Společně s přáteli, kteří se nebojí ničeho, se pouští do vyšetřování a zatím netuší, že v Paříži se terčem nebezpečného protivníka stala Akemi, jeho vlastní dcera.

Hodnocení těsně nad 30 procent: Snaha francouzských filmařů o hit v hollywoodském stylu se všemi zápory. Sice hezké na pohled, slušné choreografie soubojů, ale až to vypnete, nebudete si pamatovat, že jste to viděli. Zmatený až chybějící scénář, řada vedlejších postav je víc než zbytečná a humor je víceméně nechtěný.

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční

Země původu: Francie / Německo / Španělsko

Rok vzniku: 2002

Délka: 89 minut

Původní název: Samouraïs / Samuráis / Samurai

Světová premiéra: 19. června 2002 – Belgie, Francie

Režie: Giordano Gederlini

Scénář: Matt Alexander, Alexandre Coquelle, Matthieu Le Naour, Giordano Gederlini

Produkce: Olivier Delbosc, Léonard Glowinski, Romain Le Grand, Marc Missonnier, Roland Pellegrino

Hudba: Kenji Kawai

Kamera: Pierre Aïm, Tony Cheung

Střih: Scott Stevenson

Kostýmy: Eve-Marie Arnault

Společnost: CP Medien AG / Canal Plus Ecriture / Canal+ / Fidélité Productions / M6 Films / Pathé Image Production / Telecinco

Natáčeno: Anduze, Gard, Francie / Aubervilliers, Seine-Saint-Denis, Francie / Japonsko

Hrají: Cyril Mourali (Marco), Maï Anh Le (Akemi), Yasuaki Kurata (komisař Fujiwara Morio), Saïd Serrari (Nadir), Dara-Indo Oum (Nakatomi), Kevin Peracini (Leo), Hidetoshi Nakahashi (samuraj), Yusuke Hirayama (inspektor Endo), Pascal Gentil (Nabil), Omar Sy (Tyson), Onochi Seietsu (policejní vědec), Tsuyu Shimizu (samurajka), Ravindra Ngo (Kenji-X), Masahiro Endo (policistka), Ségolène Piaton (Sandrine), Anthony Munoz (Manu), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: film o filmu, krátký film, 2 filmové upoutávky, TV spot, videoklip, fotogalerie, storyboardy