Blue Sky Film – Oni

Věřit, nebo nevěřit? Blue Sky Film v Platinová edici uvádí na čtvrtek 4. listopadu 2010 další titul Oni. Vzhledem k tomu, že je u upoutávky anglická verze obalu, příliš bych nevěřil. A už vůbec si netroufám uvažovat o ceně… Prohádal bych, opravdu vyšlo, cena je 99,- Kč.

Někdy si říkáme, že není čeho se bát – ale občas se můžeme mýlit. Zamkněte dveře – zachraňte si život! Podle skutečné události.

Na webu vydavatele inzerovaný obal 

Měla to být nezapomenutelná noc. Krásná Kristen a její přítel James tráví po návratu ze svatby jejich přítele společné chvíle v romantickém hnízdečku lásky, v domku na samotě, daleko od civilizace.

 

Jsou čtyři ráno a někde klepe na dveře, na druhé straně se ozve strašidelný hlas a idyla se převrací v pekelný teror. Dovnitř se vplíží tři neznámí cizinci v bílých maskách. A bez důvodu zaútočí. Ticho je jejich oblíbený prostředek komunikace.

 

Následující hodiny jsou naplněné strachem, hrůzou a malou nadějí, že oba milenci přežijí. Nastává nebezpečný zápas, kde teče pot a krev. Tma této noci může být osudná.

 

Zdá se vám to nějaké povědomé? Ani není divu, přece jen původních myšlenek už v dnešní době není tolik… A to ještě trafikami neprošel film Ils, na který se odvolává většina znalců žánru.

Kolem 60 procent: Recyklát všech klišé, logické černé díry ve scénáři, zapomenutelná věc, zajímavá jen hereckým obsazením. Přesto možná pro někoho atmosférická podívaná.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 85 minut

Původní název: The Strangers

Světová premiéra: 29. května 2008 – Rusko

Kinopremiéra v ČR: 20. listopadu 2008

Režie: Bryan Bertino

Scénář: Bryan Bertino

Produkce: Thomas J. Busch, Doug Davison, Joseph Drake, Marc D. Evans, Nathan Kahane, Kelli Konop, Roy Lee, Trevor Macy, Sonny Mallhi

Hudba: tomandandy

Kamera: Peter Sova

Střih: Kevin Greutert

Kostýmy: Susan Kaufmann

Společnost: Rogue Pictures / Intrepid Pictures / Vertigo Entertainment / Mandate Pictures

Natáčeno: Florence, South Carolina, USA / Timmonsville, South Carolina, USA

Hrají: Liv Tyler (Kristen McKay), Scott Speedman (James Hoyt), Alex Fisher (mormon #1), Peter Clayton-Luce (mormon #2), Gemma Ward (maskovaná cizí žena), Kip Weeks (maskovaný muž), Laura Margolis (dívka), Glenn Howerton (Mike), a další

Údaje o DVD (předpoklad):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Vystřižené scény, Prvky hrůzy