Vapet pro každého – Létající dýky

Ani další titul Vapetu v úterý 9. listopadu 2010 v řadě Pro každého nebude výjimkou a je tu další Hong Kong, Létající dýky v digipackovém balení za 69,- Kč.

Velká a Malá dýka jsou nájemní lovci lidí. Za úplatu chytají nebo rovnou zabíjejí různé lumpy. Přijdou si na slušné peníze, pokud jim ovšem jejich práci někdo nevyfoukne, jak to tak umí dvě sestry Velké a Malé čáry. Teď se zrovna perou o velkou zakázku. Za dopadení Devítiocasého lišáka je vypsaná přímo pohádková odměna. Však je to taky velmi obtížný úkol, protože Lišák neovládá jen bojová umění, umí také vymýšlet důmyslné lsti a pasti na své protivníky. Situace se začíná ještě víc komplikovat, když vyjde najevo, že Lišák ve skutečnosti není žádný zločinec. Proč má být tedy odstraněn?

 

Na imdb.com 63 procent, csfd.cz sice pasuje film na rozdíl od všech zdrojů do náručí Taiwanu, leč eviduje dokonce 84 procent: Zábavné, bláznivé, vysokorychlostní kung-fu plné barev, létání vzduchem, přehnaných zvukových efektů, neskutečného množství nepřehledných postav a bitev, bitek a šarvátek a dokonce návštěva z Addams Family.

Zadní strana obalu 

Žánr: Fantasy / Komedie

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1993

Délka: 86 minut (1:25:38)

Původní název: Shen Jing Dao yu Fei Tian Mao

Režie: Yen-ping „Kevin" Chu

Scénář: Jing Wong

Produkce: Jing Wong

Kamera: Yung Shu Chen

Střih: Chung Yiu Ma

Kostýmy: Wai-Ming Yiu

Společnost: Chang-Hong Channel Film & Video Co. / Mei Ag

Hrají: Tony Leung Ka Fai (Hon Chung – Velká dýka), Sharla „Man" Cheung (Lady Fung – Velká čára), Jacky Cheung (Rudý lišák), Maggie Cheungová (Létající kočka), Jimmy Lin (Hon Lam), Gloria Yip (Fung Ling – Malá čára), Man Tat Ng Pang (Ting Hong / Leslie Cheung), King-Tan Yuen (Pátá Lady), Cheung-Yan Yuen (Nikdy neumře), Pauline Chan (Zlá Lady Yi-ho), David Wu (Westernová jednička), Lieh Lo (Náhlá smrt), Pei-pei Cheng (Anita Mui), Hung Lieh Chen (stařec Dicky Lui), Fang Fang, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávky na další DVD na začátku disku