InterSonic – Správná volba

Začíná být v téhle branži čím dál víc věcí, které nechápu. Jaký je rozdíl mezi tituly, které Vapet vydává v pondělí a po zbytek týdne, kromě schodku 30 korun? Co se stalo s tituly, které mají při svém znovudoražení na pulty ve stejném balení cenu o 20 korun vyšší? Jak InterSonic vybírá, které tituly půjdou na stánky za 59 nebo 69 korun a které v digipacku za 145,- Kč, navíc když jsou k sehnání běžně o třetinu levněji? Dalším takovým náhodným losem vybraným filmem je v sobotu 6. listopadu 2010 uvedená Správná volba, který vydavatel nabízí v tomto provedení na vlastních  webových stránkách od 1.6.2010.

Bud Johnson je typický venkovský balík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Žije se svou dvanáctiletou dcerou Molly v zapadákově v Novém Mexiku. Ta je na rozdíl od svého otce vyzrálá, inteligentní a velmi zodpovědná a stará se o ně oba.

 

Jednoho dne se stane něco, co ani jeden z nich neočekával. Vlastně to nečekal nikdo v Americe. V zemi právě vrcholí vřava o prezidentské křeslo v Bílém domě. Hlasy obou kandidátů jsou absolutně vyrovnané. Pouze jeden člověk nevolil. Bud. Jeho jediný hlas rozhodne o budoucí hlavě státu. Nejdůležitější hlas. Celá kampaň se přesouvá do města, které ani není na mapě. Pravý boj o voliče začíná…

 

Příjemná komedie s prvky politické satiry a dramatu. Do hlavní role byl obsazen lamač dívčích srdcí Kevin Costner a hvězdné obsazení doplňují například Dennis Hopper nebo Stanley Tucci.

Buď se budou kupující muset smířit s tím, že přestanou remcat nad faktem, když skutečné kinohity stojí na pultě necelé dvě stokoruny, nebo s tím, že je kdekterá průměrnost začíná cenově dotahovat. Jak uvedenou cenu odůvodňuje dosažených 60 procent, těžko říct: Není to ani sžíravá satira, ani politický thriller, ani rodinné drama. Takhle je z toho takový vývar Homera Simpsona na jedno příjemné odpoledne.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 115 minut

Původní název: Swing Vote

Světová premiéra: 20. května 2008 – USA

Režie: Joshua Michael Stern

Scénář: Jason Richman, Joshua Michael Stern

Produkce: Kevin Costner, Terry Dougas, Ted Field, Robin Jonas, Paris Kasidokostas Latsis, Todd Lewis, Jim Wilson

Hudba: John Debney

Kamera: Shane Hurlbut

Střih: Jeff McEvoy

Kostýmy: Lisa Jensen

Společnost: Touchstone Pictures / Radar Pictures / 1821 Pictures / Treehouse Films / Tig Productions / G&M Films

Natáčeno: Albuquerque, New Mexico, USA / Belen, New Mexico, USA / Corrales, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Kevin Costner (Bud Johnson), Madeline Carroll (Molly Johnsonová), Paula Patton (Kate Madisonová), Kelsey Grammer (prezident Andrew Boone), Dennis Hopper (Donald Greenleaf), Nathan Lane (Art Crumb), Stanley Tucci (Martin Fox), George Lopez (John Sweeney), Judge Reinhold (Walter), Charles Esten (Lewis), Richard Petty (sám sebe), Willie Nelson (sám sebe), Mare Winningham (Larissa Johnsonová), Mark Moses (advokát General Wyatt), Nana Visitor (Galena Greenleafová), Floyd ‚Red Crow‘ Westerman (náčelník Running Bear), Shawn Prince (Jed), Dale O’Malley (Hank), Mary Sue Evans (paní Abernathyová), Gary Farmer (Curly), Adam Taylor (Justice Brower), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery