InterSonic – Tvář anděla

Po předchozí skryté reedici je dalším InterSonicem chystaným filmem v úterý 9. listopadu 2010 drama Tvář anděla za 69,- Kč. Správně se rozhodnout někdy trvá i celý život.

Tak už to bývá, člověk si dá práci, najde všechny dostupné zdroje předem, něco dopřeloží a pak Radka pošle náhled obalu… Takže aktualizace textu podle oficiální upoutávky.

Lepší pozdě odpustit, než neodpustit nikdy.

Hagar Shipleyové se blíží devadesátka. Vždy byla tvrdohlavá, nikdy se nechtěla podřizovat autoritám. Jako plnoletá neposlechla svého otce a vzala si „nevhodného“ manžela, teď neposlouchá svého syna a snachu, kteří ji chtějí umístit v pečovatelském domě. V bilancování svého života již není schopna potalčovat své emoce. Uvědomuje si špatná rozhodnutí a úsudky, které v důsledku své tvrdohlavosti po celý život dělala.

A tak na sklonku svého bytí, nemocná, ale stále hrdá, uteče. Vydává se naposledy podívat na místa, jež v ní vyvolávají krásné i trpké vzpomínky. Vrací se do malého městečka, kde vyrůstala na dnes opuštěné zemědělské usedlosti, kde se vdala a kde vychovala své dva syny. Děj sleduje hrdou ženu nejen v současnosti, ale i v jejích vzpomínkách na dětství, manželství, spory s otcem, i přicházející ztráty. Může se ještě smířit s těmi, které miluje, nebo ji i v její poslední chvíli ovládne hněv?

Tvář anděla je filmovou adaptací slavného bestselleru spisovatelky Margaret Laurence, k níž si režisérka Kari Skogland sama napsala scénář.

tvar_andela_01_dvd

tvar_andela_02_dvd

tvar_andela_03_dvd

tvar_andela_04_dvd

Mírně nad 60 procent: V životě kohokoli není problém najít klíčové úseky, které by stály za zfilmování. Někdy se to povede, někdy ne. V tomto případě poměrně autentické zachycení stárnutí a rekapitulace, ze kterého divák nebude mít dobré pocity. A hlavní představitelka je úžasně nesnesitelná.

Zadní strana obálky

Žánr: Drama

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2007

Délka: 111 minut (1:50:48)

Původní název: The Stone Angel

Světová premiéra: 12. září 2007 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Kari Skogland

Námět: Margaret Laurence (román)

Scénář: Kari Skogland

Produkce: Rhonda Baker, Guy Collins, Bryan Gliserman, Elizabeth Jarvis, Phyllis Laing, Michael MacMillan, Seaton McLean, Michael Ryan, Kari Skogland

Hudba: John McCarthy

Kamera: Bobby Bukowski

Střih: Jim Munro

Kostýmy: Vicki Graef

Společnost: Alliance / Astral Media / Buffalo Gal Pictures / HandMade Films / Movie Central Network / Sequence Film / Téléfilm Canada

Natáčeno: Hartney, Manitoba, Kanada / Manitoba, Kanada / Winnipeg, Manitoba, Kanada

Hrají: Ellen Burstyn (Hagar Shipleyová), Christine Horne (mladá Hagar), Cole Hauser (mladý Bram), Ellen Page (Arlene), Sheila McCarthy (Doris), Kevin Zegers (John), Dylan Baker (Marvin), Peter MacNeill (Jason), Aaron Ashmore (Matt), Luke Kirby (Leo), Janet-Laine Green (Lottie), Judy Marshak (matrona ze Silver Elms), Doreen Brownstone (hráčka bridže ze Silver Elms), Samantha Weinstein (Hagar jako dítě), Ryland Thiessen (Telford jako dítě), Mackenzie Munto (mladá Charlotte), Connor Price (mladý Matt), Jordan Todosey (Lottie v 9 letech), Ardith Boxall (Lottieina matka), Arne MacPherosn (dokotr), Ted Atherton (reverend Troy), R. Morgan Slade (mladý Telford), Hilary Carroll (bankovní pokladní), Olie Alto (řidič autobusu), Alicia Johnston (Charlotte), Sarah Constible (mladá Lottie), Jason Spevack (Marvin jako dítě), Landon Norris (mladý John), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: žádné

Zvukové stopy

Obraz: barevný 16:9 (anamorf, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Upoutávky na začátku DVD (Bent, Malí velcí podvodníci, Živel), Z naší nabídky (trailery)

Nabídka z katalogu