ABC – UberSoldier

Po prohlídce aktuálního bulváru konstatujme, že hlásil na úterý 9. listopadu 2010 další z levně vydávaných her s logem časopisu ABC. Zda opravdu UberSoldier vyjde nebo ne, to se uvidí, cena by měla být 49,- Kč. Nakonec vyšlo až v sobotu 13. listopadu 2010.  

Výborná zábava a nečekané překvapení v podobě ruské budgetovky. Otřepané téma, ale díky originálním prvkům, dobře navrženým misím, líbivé grafice a neředené hratelnosti je rozhodně o co stát. 

 

Příběh hry je situován do alternativního světa, kde nacisté díky úspěšnému nukleárnímu programu vyhráli 2. světovou válku a spojenci s nimi museli podepsat mírovou smlouvu. Přesně 6 let po podepsání smlouvy a konci války se hráč ocitá v kůži Karla Stolze – mladého člena odbojové organizace Night Front, jenž byl nacisty unesen a podroben podivným léčebným procedurám v psychiatrické léčebně. Když se mu s pomocí lékaře podaří utéci a vrátit se do velitelství odboje, začne pomalu tušit, že s ním něco není v pořádku.

 

Hned ze začátku budete mít na výběr, zda si chcete zahrát verzi realistickou bez výskytu nadpřirozených a paranormálních výjevů, nebo verzi fantastickou, v níž se Karl může proměňovat v příšeru a cestuje v čase. Zmínku zaslouží nelinearita úrovní, která je presentována v podobě občasné nutnosti učinit do několika vteřin rozhodnutí o další cestě úrovní.

 

Hlavní postava je totiž zombie – zabitý a znovuoživlý voják z období 2. světové války, který má v plánu se pomstít nacistickým genetickým vědcům. Hra se odehrává přibližně ve 12 levelech, během kterých se může hráč spolu s dalším neživými vojáky pomstít autorům těchto nelidských experimentů. Historické prvky se zde prolínají s fantastickými, nejedná se tedy o klasickou střílečku. Zombie nepoužívá pouze jednoduché zbraně jako nože, pušky, kulomety či sniperky, ale ovládá dokonce některé mentální síly, se kterými je hráč schopen například prostřelit hlavu několika nepřátel najednou či odvrátit kulku mířenou proti jeho postavě. Při neočekávaném zranění se dají využít přítomné lékárničky. Moderní grafika a detailnost postav dodává hře na hodnověrnosti…

 

Obálka uvádí:

 

Hráč se ocitá v kůži Karla Stolze, který padl v boji proti partyzánům na konci 2. světové války. Jeho tělesná schránka však byla podrobena podivným oživovacím procedurám dr. Sheffera. Tento vědec se specializuje na vytváření vojáků s nadlidskou silou, jenže u Karla se experiment nezdaří. Vybuduje si totiž nenávist ke svým "tvůrcům" a když unikne z léčebny, přidá se k odboji. 

 

Minimální konfigurace PC Uber Soldier:

 

Windows 2000, XP, Vista, Windows 7

procesor 2400MHz

pamět 512MB RAM

grafická karta s 128MB RAM

2.50GB volno na disku

DVDROM, myš, klávesnice  

 

síťová hra LAN i internet

integrované grafické karty a grafické čipy na noteboocích nejsou podporovány 

 

Hra není vhodná pro osoby mladší 18ti let

 

Hra je dodávána v původním znění, český a slovenský manuál je přiložen v elektronické podobě na médiu.