DVD edice – Lékařská akademie

V DVD edici speciál vychází z katalogu InterSonicu v úterý 26. února 2008 za 49,- Kč komedie Lékařská akademie. Jsou mladí, svěží a nemohou se dočkat, aby vás řezali.

Nemocnice St. Alberts má problémy, Renomovaní doktoři se vzdávají svých postů a dávají hromadně výpovědi. Zanechají tak na klinice šest studentů medicíny, kteří mají udržet nemocnici v provozu a aby se naučili doktořinu – jak jinak, než nejlépe praxí. Zvlášť když je na chodbách tolik „studijního materiálu".

Jejich zvláštní chirurgické pokusy, ztráty pacientů, horké lázně při fyzioterapii, zranění v márnici, oživování již dávno mrtvých a sex na chodbách, to vše udržuje vysoký standard v nejhorší nemocnici na světě.

Hodnocení kolem 50 procent: Jedna z mnoha nejrůznějších akademií, která může být se zavřenýma očima považovaná za průměrnou komedii.

Zadní strana nového vydání 

Žánr: Komedie

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2004

Délka: 95 minut

Původní název: Intern Academy – Whitecoats

Světová premiéra: 16. května 2004 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Dave Thomas

Scénář: Dave Thomas

Produkce: Andrew Alexander, Rhonda Baker, Kevin DeWalt, Don McLean, Josh Miller, Marie-Cluade Poulin, Nic Wry

Hudba: Ian Thomas

Kamera: John Spooner

Střih: Doug Forbes

Kostýmy: Jill Concannon

Společnost: Minds Eye Entertainment

Natáčeno: Edmonton, Alberta, Kanada

Hrají: Peter Oldring (Mike Bonnert), Pat Kelly (Dale Dodd), Viv Leacock (Marlon Thomas), Ingrid Kavelaars (Mira Towersová), Jane McLean (Christine Leeová), Christine Chatelain (Mitzi Coleová), Lynda Boyd (Cynthia Skyesová), Carly Pope (Sarah Calderová), Dave Foley (Dr. Denton Whiteside), Dave Thomas (Dr. Omar Olson), Dan Aykroyd (Dr. Cyrill Kipp), Maury Chaykin (Dr. Roger ‚Tony‘ Toussant), Matt Frewer (Dr. Anton Keller), Saul Rubinek (Dr. Sam Bonnert), Sue Huff (Dr. Susan Bonnertová), Judie Holm (uklizečka), Tom Pickett (Joe Younger), Pamela Parker (Nancy Youngerová), Tracy Thomas (Gina), Christopher Moore (Dr. Cullen), Art Zhang (Sr. Jimmy Chin), Bruce Mohacsy (Dr. Stanley Gilbreath), Stu Mitchell (Dr. Harvey Yazmian), Andrew Brown (Tiny Tim), Neil Grahn (Mr. Lewis), Ron Pederson (Charlie), Shantelle Landry (Gayle), Leila Zuniga (Cindy), Coralie Cairns (Joan), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery