Hollywood Classic Entertainment – Dopisy pro Julii

Hollywood Classic Entertainment přináší další z nových romantických komedií v digipackovém provedení FilmPremiéra. V pátek 12. listopadu 2010 za 99,- Kč doručí na pulty Dopisy pro Julii. Každá Julie najde svého Romea.

Romantická road movie po krásné Itálii, plná slunce, vinic a lásky.

Vnitřní strana obalu 

Dopisy pro Julii jsou dojemnou a zároveň hravou love-story, vyprávěním o jiskřivé mladé lásce, ale také o vzkříšení lásky zdánlivě dávno ztracené. Mladá Američanka najde ve Veroně, městě, kde Romeo potkal Julii, dopis adresovaný právě bájné Julii a žádající radu v otázce mladé beznadějné lásky. Dopis je z roku 1957. Dívka se rozhodne na něj odpovědět a nastartuje poetickou jízdu italskou krajinou za nadějí s velmi zvláštní posádkou.

Sophie Hallová je mladá, ambiciózní začínající novinářka z New Yorku. Se svým snoubencem Victorem se vypraví na předsvatební cestu do italské Verony. Victor ale žije přípravami na otevření vlastní restaurace a veškeré zájmy soustředí na tento cíl. A tak Sophia zůstane ve městě věčných milenců ponechána sama sobě.

 

Při toulkách městem zabloudí do Casa de Giulietta a probudí se v ní novinářský instinkt. Sleduje ženu, jež sbírá dopisy toužících žen, které tu vkládají vzkazy do mezer ve zdech starobylého domu, jenž byl podle pověstí svědkem vášnivé a tragické lásky Romea a Julie.

 

Tak objeví tým „Juliiných sekretářek", místních dobrovolnic, které na dopisy odpovídají. Přidá se k nim a náhodou najde dopis starý 50 let. A tento okamžik změní život nejen Sophii, ale i mnoha dalším lidem. Podnikavé dívce se podaří najít pisatelku dopisu – angličanku Claire Smithovou. Když jí odpoví, okamžitě přijede společně se svým vnukem Charliem, aby se pokusila najít svou první lásku – Lorenza Bartolliho, jehož Claire před půl stoletím opustila…

Potisk DVD 

Což samozřejmě není tak snadné, jak se zprvu zdálo. Mužů toho jména žije v okolí Verony spousta. A tak společně s nadšenou Sophií a skeptickým vnukem putují po krásné krajině Toskánska a hledají. Cestou za tímto nejistým cílem si každý z nich uvědomí, co vše v životě zmeškal (nebo by mohl zmeškat) a nakonec si potvrdí starou známou pravdu, že na „lásku není nikdy pozdě".

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Přes 60 procent: Moderní pohádka pro všechny, kdož milují dobré konce. Předvídatelné, přeslazené, prvoplánové, primitivní a přesto pohodový snímek ze sluncem zalité Itálie. Taková Pošta pro tebe s nevhodným soundtrackem.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 107 minut (1:40:59)

Původní název: Letters To Juliet

Světová premiéra: 25. dubna 2010 – USA (Tribeca Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 8. července 2010

Režie: Gary Winick

Scénář: Jose Rivera, Tim Sullivan

Produkce: Ellen Barkin, Mark Canton, Eric Feig, Caroline Kaplan, Marco Valerio Pugini, Ron Schmidt, Patrick Wachsberger

Hudba: Andrea Guerra

Kamera: Marco Pontecorvo

Střih: Bill Pankow

Kostýmy: Nicoletta Ercole

Společnost: Summit Entertainment / Applehead Pictures

Natáčeno: Bryant Park, Manhattan, New York City, New York, USA / New York City, New York, USA / Siena, Tuscany, Itálie / Soave, Verona, Veneto, Itálie / Verona, Veneto, Itálie

Hrají: Amanda Seyfried (Sophie), Marcia DeBonis (Lorraine), Gael García Bernal (Victor), Giordano Formenti (Viticoltore), Paolo Arvedi (Signor Ricci), Dario Conti (dodavatel sýrů), Ivana Lotito (mladá dívka), Luisa Ranieri (Isabella), Marina Massironi (Francesca), Lidia Biondi (Donatella), Milena Vukotic (Marie), Luisa De Santis (Angelina), Christopher Egan (Charlie), Vanessa Redgrave (Claire), Remo Remotti (farmář Lorenzo), Angelo Infanti (šachista Lorenzo), Giacomo Piperno (Lorenzo u jezera), Fabio Testi (hrabě Lorenzo), Sara At,emtano (zdravotní sestra v domově), Benito Deotto (Lorenzo z domova), Marcello Catania (Lorenzo), Silvana Bosi (Lorenzova žena), Elio Veller (obchodník s potravinami Lorenzo), Sandro Dori (kněz Lorenzo), Adriano Guerri (číšník Lorenzo), Stefano Guerrini (Lorenzo, vnuk), Daniel Baldock (Lorenzo, otec), Franco Nero (Lorenzo Bartolini), Robbie Neigeborn (značkař), Hilary Edson (recepční), Ashley Lilley (Patricia), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Film o filmu, Juliina zeď, Vystřižené scény, Upoutávka  

Bonusy