North Video – Povídání se zvířaty 1

Jak vidno, studnice dokumentů BBC je přebohatá a není uzavřeno pro nikoho. V sobotu 13. listopadu 2010 vydává North Video úvodní disk dokumentu Povídání se zvířaty 1, ke koupi bude za 69,- Kč. Co si vlastně zvířata "povídají"? Charlotte Uhlenbroek, renomovaná zooložka a publicistka, uvádí unikátní dokument BBC.

Zvířata mají často překvapivé a rozmanité způsoby, jak se spolu vzájemně dorozumívat. Mohou zpívat na frekvencích, které lidské ucho nevnímá, rozpoznávat barvy, které naše oči nevidí, nebo odesílat zprávy pomocí vůní, elektřiny či polarizovaného světla. V tomto nevšedním dokumentu BBC s Charlottou Uhlenbroek postupně navštívíme čtyři různé světy, abychom díky moderním vědeckým přístrojům zjistili, co si zvířata vlastně „povídají“.

 

KOMUNIKACE NA DÁLKU (Open World)

Charlotte pátrá po tom, jak zvířata dokážou vysílat svá poselství na obrovské vzdálenosti. Zjišťuje, že sloni své zprávy skutečně posílají na míle daleko a že pouštní leguáni komunikují svými pachovými značkami. Také orientální hmyz se snaží vzájemně komunikovat prostřednictvím svého oblíbeného "parfému".

 

VODNÍ SVĚT (Water Worlds)

Ve vodním světě je komunikace tvorů mimořádně obtížná. Charlotte nás tentokrát zavede do pestrobarevné podmořské říše. Setkáme se tu s tvory, kteří se dorozumívají "světelnou abecedou", staneme se svědky "elektrických námluv" mořských ryb a přesvědčíme se o tom, že se delfíni mezi sebou zřejmě "oslovují" jmény, aby udrželi kontakt s ostatními.  

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 2002

Země původu: Velká Británie

Původní název: Talking with Animals 

Společnost: BBC

Údaje o DVD:

Délka: 2×30 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: