Hollywood Classic Entertainment – Slimák

Hollywood Classic Entertainment opět s logem Nedělního Blesku 14. listopadu 2010 za 59,- Kč nabídne další doprodejový film z katalogu SPI Internationl Slimák. Co to do tebe vjelo?

Ospalé městečko Wheelsy je jako každé jiné. Milí lidičkové se starají o své obchody, domy a milující rodiny. Žijí svůj poklidný život, v němž se nemůže nic zlého stát…

Jenže do teritoria malého města dopadne neidentifikovatelný vesmírný objekt. Objeví ho jeden ze zdejších nejbohatších obyvatel, Grant Grant, je přitom však infikován nebezpečným parazitem. Ten pronikne do jeho mozku a vyvolá proměnu muže na odpudivou zrůdu.

 

A začnou se dít prapodivné věci. Ztrácejí se zvířata i lidé a Grant, i když se necítí zrovna ve své kůži, dostává čím dál větší chuť na červené maso. Spí ve sklepení svého domu a pomalu se mění v děsivou kreaturu.

Vůdce místního policejního týmu Bill se za pomoci Grantovy ženy Starly pokouší zastavit řádění hrozivé nákazy, jež do poklidného života městečka přináší děs a z obyvatel činí krvelačné mutanty.

I ostatní obyvatelé městečka jsou totiž napadeni vesmírnými organismy a mění se s plíživou jistotou v krvelačné zombie, ovládané někým, kdo žije přímo ve Wheelsey. A všechny cesty vedou ke Grantovi… Je třeba ho zabít dřív, než Zemi ovládnou… slimáci!

 

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004.

Hodnocení přesahuje 60 procent: Roztomile krvavé, vtipné, černě zábavné a svižné.

Zadní strana obálky 

Žánr: Horor / Komedie / Sci-fi

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 92 minut

Původní název: Slither

Světová premiéra: 31. března 2006 – USA

Režie: James Gunn

Scénář: James Gunn

Produkce: Marc Abraham, Thomas A. Bliss, Paul Brooks, Jeff Levine, Eric Newman, Scott Niemeyer, Jonathan Shore, Norm Waitt, Dan Lee West, Shawn Williamson

Hudba: Tyler Bates

Kamera: Gregory Middleton

Střih: John Axelrad

Kostýmy: Patricia Louise Hargreaves

Společnost: Les Films de la Suane / Europa Corp. / TF1 Films Production / Canal+ / Cofimage 13

Natáčeno: Abbotsford, British Columbia, Kanada / Cloverdale, Surrey, British Columbia, Kanada / Langley, British Columbia, Kanada / Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Don Thompson (Wally), Nathan Fillion (Bill Pardy), Gregg Henry (Jack MacReady), Xantha Radley (máma), Elizabeth Banks (Starla Grantová), Tania Saulnier (Kylie Strutemyerová), Dustin Milligan (malující kluk), Michael Rooker (Grant Grant), Haig Sutherland (Trevor), Jennifer Copping (Margaret), Zak Ludwig (Gina Kid), Kathryn Kirkpatrick (žena na karaoke), Brenda James (Brenda Gutierrezová), Lorena Gale (Janene), Bart Anderson (Butcher), Corby Lund (sólový zpěvák), Rob Zombie (hlas Dr. Karla), Lloyd Kaufman (smutný opilec), Tom Heaton, Jenna Fischer (Shelby), Ben Cotton (Charlie), Dee Jay Jackosn (Dwight), Matreya Fedor (Emily Strtemyerová), Amber Lee Bartlett (Jenna trtemyerová), William MacDonald (pan Strutemyer), Iris Quinn (paní Strtemyerová), Michael Cromien (Fitzgibbon), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávka, Jak se dělá umělá krev, Prodloužené scény, Vtípky z natáčení,  Videodeník Lloyda Kaufmana