Filmexport Home Video – Spike

Filmexport Home Video zkouší štěstí s dalším předvánočním titulem, ve čtvrtek 18. listopadu 2010 za 59,- Kč s animákem Spike. Úžasné dobrodružství jednoho malého elfa, který se rozhodne zachránit Vánoce.

Spike, čerstvý absolvent školy pro elfy, se vydává na severní pól, kde by měl pracovat v Santově dílně. Po příjezdu se ho ujímá starý a zkušený elf Raymond, ale Spikeovi se příliš nedaří a tak jedna šlamastyka střídá druhou. Smutný a sklíčený Spike chce všem dokázat, že není úplně k ničemu, a přihlásí se proto o velmi těžký úkol – přinést drahocenný vak se všemi dopisy, jež Santovi napsaly děti z celého světa. Vak je však ukrytý v zabezpečené bance v Tučňákově, odkud se ho Spike rozhodne za pomoci Raymonda uloupit…

Další kousek, o němž těžko něco najít, znají ho víceméně jen francouzské servery a české e-shopy.

Žánr: Dětský / Animovaný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2008

Původní název: Spike

Délka: 95 minut + bonusy

Režie: David Alaux, Eric Tosti

Výroba: Jean-François Tosti, Patrice Masini

Scénář: David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti

Hudba: Oliver Cussac

© TAT productions – Groupe Master Image

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL film 16:9, bonusy 16:9 a 4:3

Bonus: V zemi Santa Clause – 24 minut (16:9) – Krátký humorný pohled na poslední přípravy v předvečer Vánoc. Elfové, lední medvědi i létající sobi nám prozradí, co všechno je třeba ještě zařídit, aby si děti mohly vychutnat ty pravé Vánoce; Film o filmu – 12 minut (4:3); Rozhovor s tvůrci – 9 minut (4:3)