North Video – Hodná čarodějnice

North Video postupně tlačí na pilu. Občasné reedice sice stále pokračují, leč objevuje se stále více premiérových titulů, jenže hlavně za stále novější a vyšší ceny. V pátek 19. listopadu 2010 to bude televizní Hodná čarodějnice za 99,90 Kč. Kouzelná komedie o lásce a magii, dohledatelná pod názvy Hodná čarodějka nebo Dobrá čarodějka.

Opuštěnému stavení nikdo z místních neřekl jinak než Šedý dům. Podle legendy tu straší Šedá paní – duch domu. Teď má dům nového majitele: o své dědictví se přihlásila Cassandra, pravnučka Šedé paní, kterou její sousedé vítají s krajní nelibostí.

Vnitřní strana obalu

Když si dívka ve městě otevřela krámek s tajemnými lektvary, začaly se tu dít prapodivné věci: Lori se zbavila nočních můr, manželé Perkinsovi se dočkali vytouženého potomka a policejní šéf Jake Russell, ovdovělý otec dvou dětí,  se až po uši zamiloval. Zdá se, že Cassandra má lék na všechna trápení. S lidskou zlobou si však poradit neumí. Může se i tentokrát spolehnout na svůj důvtip, nebo bude zapotřebí skutečného kouzla?

Zatímco imdb.com je na 70 procentech, csfd.cz (pod názvem Dobrá čarodějka) nedosahuje ani 60. Domácí komentující se neshodují se zahraničními spokojenými obdivovateli produkce kanálu Hallmark, odkud film pochází: Průměrný televizní snímek pro malé děti na jedno podívání udrží pozornost jen díky kouzlu Catherine Bell (je vám povědomá? Malá nápověda tady). Lze jen litovat technické „vybavenosti“ disku…

Zadní strana obalu

Žánr: Rodinný / Fantasy

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2008

Délka: 85 minut

Původní název: The Good Witch

Světová premiéra: 18. ledna 2008 – USA

Režie: Craig Pryce

Scénář: Rod Spence

Produkce: Orly Adelson, Ian McDougall, Frank Siracusa

Hudba: Jack Lenz

Kamera: Gerald Packer

Střih: George Roulston

Kostýmy: Noreen Landry

Společnost: Whizbang Films Inc.

Natáčeno: Dundas, Ontario, Kanada

Hrají: Catherine Bell (Cassandra Nightingaleová), Chris Potter (Jake Russell), Catherine Disher (Martha Tinsdaleová), Peter MacNeill (George O’Hanrahan), Allan Royal (Walter Cobb), Matthew Knight (Brandon Russell), Paula Boudreau (Nancy Perkinsová), Hannah Endicott-Douglas (Lori Russellová), Jesse Bostick (Kyle), Noah Cappe (zástupce Derek Sanders), Murray Oliver (Bill Perkins), Alexander De Jordy (Dillon Tinsdale), Paul Miller (starosta Tom Tinsdale), Nathan McLeod (Michael Tinsdale), Aaron Berg (Rusty), Neil Girvan (Kyleův otec), Sophie Goulet, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: