Eusebius – Krvavý Valentýn

Krátká série válečných titulů je za námi, nicméně krev poteče dál. Eusebius v pátek 19. listopadu 2010 nabídne z katalogu MagicBoxu remakový horor Krvavý Valentýn, cena možná jen 49,- Kč, možná o dvacku víc. Jízda do pekla právě začíná.

Městečko Harmony by rádo zapomnělo na svou děsivou minulost. Před lety vinou Toma Hanningera, nezkušeného horníka, bylo v šachtě zavaleno a následně zemřelo pět lidí.

 

 

 

Jediný, kdo tuto událost přežil, je Harry Warden, který se od této katastrofy nachází v komatu. Přesně rok po tragédii, na den svatého Valentýna, ožije a brutálně zabil krumpáčem 22 lidí a poté i sám sebe.

 

Nyní, po deseti letech klidu, se Tom Hanninger vrací zpět do rodného města. Stále ho ale pronásleduje černá můra, možná se ozývá i svědomí… Rád by se s tím vším vyrovnal. Proto vyhledá svou bývalou přítelkyni Sarah, která je nyní provdána za jeho nejlepšího kamaráda Axela, šerifa města.

 

Právě této noci se ale náhle začne vynořovat cosi z temné minulosti… Objevuje se vrah, který nosí hornickou masku a jako zbraň používá krumpáč… Vrátil se snad Harry Wardem ze záhrobí?

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Kolem 50 až 60 procent: Natáčeno především pro uplatnění 3D technologie (když proti vám letí krumpáč, je to dost působivé), ale na scénář se asi nějak pozapomnělo. Cesta k pointě je dlážděna řadou zabitých komparsistů…

Zadní strana obálky 

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 97 minut (1:36:51)

Původní název: My Bloody Valentine

Světová premiéra: 16. ledna 2009 – USA, Kanada, Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 30. dubna 2009

Režie: Patrick Lussier

Námět: John Beaird, Stephen A. Miller (scénář z roku 1981)

Scénář: Todd Farmer, Zane Smith

Produkce: John Dunning, André Link, Jonathan McCoy, Jack L. Murray, Michael Paseornek, Hernany Perla, John Sacchi

Hudba: Michael Wandmacher

Kamera: Brian Pearson

Střih: Cynthia Ludwig, Patrick Lussier

Kostýmy: Leeann Radeka

Společnost: Lionsgate

Natáčeno: Bethel, Pennsylvania, USA / Kittanning, Pennsylvania, USA / Oakmont, Pennsylvania, USA / Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Tarentum, Pennsylvania, USA

Hrají: Jensen Ackles (Tom Hanniger), Jaime King (Sarah Palmerová), Kerr Smith (Axel Palmer), Betsy Rue (Irene), Edi Gathegi (zástupce Martin), Tom Atkins (šerif Jim Burke), Kevin Tighe (starosta Ben Foley), Megan Boone (Megan), Karen Baum (zástupce Ferris), Joy de la Paz (Rosa), Marc Macaulay (Riggs), Todd Farmer (Frank, řidič kamionu), Jeff Hochendoner (Red), Bingo O’Malley (strážník Hinch), Liam Rhodes (Michael), Michael McKee (Jason), Andrew Larson (Noah Palmer), Jarrod DiGiorgi (Doc Miller), Selene Luna (Selene), Cherie McClain (komentátor), Richard John Walters (Harry Warden / Horník), David Whalen (barman ’08), Denise Dal Vera (zdravotní sestra), Sam Nicotero (barman ’98), Tim Hartman (Eli Hanniger), Ruth Flaherty (Thelma), a další

Lokalizace DVD 

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, hebrejsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Vynechané scény, Prodloužené scény, Alternativní konec, Pro zasmání

Bonusy

Seznam vynechaných scén

Seznam prodloužených scén