North Video – Povídání se zvířaty 2

V sobotu 20. listopadu 2010 vydá North Video druhý disk dokumentu Povídání se zvířaty 2, ke koupi bude za 69,- Kč. Co si vlastně zvířata "povídají"? Charlotte Uhlenbroek, renomovaná zooložka a publicistka, uvádí unikátní dokument BBC.

Zvířata mají často překvapivé a rozmanité způsoby, jak se spolu vzájemně dorozumívat. Mohou zpívat na frekvencích, které lidské ucho nevnímá, rozpoznávat barvy, které naše oči nevidí, nebo odesílat zprávy pomocí vůní, elektřiny či polarizovaného světla. V tomto nevšedním dokumentu BBC s Charlottou Uhlenbroek postupně navštívíme čtyři různé světy, abychom díky moderním vědeckým přístrojům zjistili, co si zvířata vlastně „povídají“.

 

LESNÍ ŘÍŠE (Forest Worlds)

Les je plný zvěře a rostlin. Všichni tu bojují o přežití a zároveň komunikují s jedinci svého druhu. Je zde však hodně predátorů, a když je někdo příliš hlučný, může snadno skončit jako večeře.

 

VELKÁ SPOLEČENSTVÍ (Crowded Worlds)

Jak se zvířata dorozumívají v obrovské tlačenici, kde každý jedinec vypadá a zní naprosto stejně? Charlotte nám předvede několik pravidel, která jsou nezbytná, aby se hejno ptáků či ryb udrželo pohromadě.  

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 2002

Země původu: Velká Británie

Původní název: Talking with Animals 

Společnost: BBC

Údaje o DVD:

Délka: 2×30 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: