DVD HIT – Větrná smršť

V obálce DVD Hit vyslal InterSonic ve čtvrtek 18. listopadu 2010 za 69,- Kč na pulty další přírůstek ediční řady Svět katastrof, s číslem 19 přichází televizní Větrná smršť. Před tornádem neutečeš… Renomovaný meteorolog se vrací do rodné Oklahomy, aby zabránil škodám ničivého tornáda.

Pete byl nejlepším meteorologem západního pobřeží. I přesto udělal během silného tornáda chybu, která připravila o život jeho manželku. Své profese se na několik let vzdal a odešel z města.

Série tornád se však vrací, a proto se Pete rozhodne vrátit se na pobřeží, aby před ničivou smrští pomohl svým blízkým. Netuší, že bouře, která se blíží, je horší než vše, co ve svém životě zažil. Spirála se divoce roztáčí a Pete musí využít veškeré své zkušenosti, aby neudělal opět chybu. Smrtící tornádo bez milosti pustoší vše, co mu stojí v cestě…

Nijak překvapivě od 30 do 45 procent: Zjevná inspirace Twisterem, komické efekty, naivní scénář plný logických nesmyslů – jedinou katastrofou je sledovat to až do konce.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Akční / Sci-fi

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2003

Délka: 88 minut

Původní název: Devil Winds

Světová premiéra: 1. listopadu 2003 – USA

Režie: Gilbert M. Shilton

Scénář: A. G. Lawrence, Ira Schwartz

Produkce: Michael Derbas, Neil Elman, Lisa M. Hansen, Paul Hertzberg, Carl Mason, Alexander Mandra

Hudba: William „Bill" Boston

Kamera: Brian Whittred

Střih: Pamela Benwick, Richard Benwick

Kostýmy: Heather Lee Douglas

Společnost: Avrio Filmworks / Cinetel Films / Lions Gate Films

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Joe Lando (Peter Jensen), Nicole Eggert (Julia Merrowová), Erica Parker Durance (Kara Jensenová), Peter Graham-Gaudreau (Robert Booker), Garwin Sanford (Stan Chasen), Gerard Plunkett (Dr. Raymond Ardmore), Brad Turner (Dr. John Tedesco), Adam Murphy (Jerry), Peter Bryant (David Lincoln), Jan D’Arcy (Margaret Hanningtonová), Kirsten Robek (Mary Jensenová), Genevieve Buechner (mladá Kara), James Purcell (Lou), Reginald Hampton (novinář), Rachel Hayward (Karen Sowellsová), David Richmond-Peck (Chet), Jillian Marie (Samantha), Carrie Ritchie (slečna Potionová), Owen Walstrom, Kymberly Sheppard, Alexander Mandra, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailery