Intervideo – V pravé poledne II: Návrat Willa Kanea

Byť byl údajně vydavatel, kterým je společnost Intervideo, ujištěn, že distribuce titulu již v tomto týdnu proběhla a jak je uvedeno na webu, od pondělí 15. listopadu 2010 má být v prodeji film V pravé poledne II: Návrat Willa Kanea, zatím ho nikdo na pultech neviděl… Volné televizní pokračování slavného westernu, v němž nechybí ani světoznámá melodie. Na pultech se film ocitl až v sobotu 20. listopadu 2010.  

Legendární šerif Will Kane se vrací, aby opět hájil spravedlnost a očistil pověst mužů nosících na prsou šerifskou hvězdu…  

V roce 1952 natočil režisér Fred Zinnermann jeden z nejslavnějších westernů v historii filmu – V pravé poledne. Jeho hrdinou byl šerif Will Kane, který jako jediný našel odvahu postavit se nebezpečnému zločinci.

Obrazovka z DVD 

V roce 1980 se filmaři k tématu vrátili a natočili volné pokračování dnes již kultovního snímku. Ozvěna výstřelů dávno dozněla, vzpomínky na legendární souboj v ulicích Hadleyville vybledly a ani Will Kane již není oním nebojácným šerifem jako kdysi. Stal se z něj mírný rančer a milující manžel, který už dávno pověsil šerifskou hvězdu na hřebík a žije v poklidu.

Obrazovka z DVD 

Jedno však odložit nedokázal – svoji hrdost. Vrací se se svojí ženou Amy do rodného města, kde se chce na svém malém ranči věnovat chovu koní. Zde však vládne železnou rukou nový šerifa J. D. Ward podle jeho vlastních zákonů.

Obrazovka z DVD 

Právě v čase Kaneova příjezdu rozpoutá se svými muži honičku na Bena Ironse, muže obviněného z vraždy. Skupina kovbojů na útěku ukradne Willovi Kaneovi jeho nejlepší koně a šerif se svou četou na ně uspořádá hon. Nehodlá ale Willovi koně šetřit. Proto je Will Kane stopuje sám. Chce zachránit své koně a zloděje předat soudu. Zjistí ale, že Irons je nevinný a přidá se na jeho stranu. Šerif Ward však chce svůj lov na lidi, zloděje mrtvé a tak mu překáží i Will Kane – nezastaví se před ničím. Jejich střet je nevyhnutelný.

Obrazovka z DVD 

Will Kane se vrací, aby na straně spravedlnosti a zákona svedl poslední souboj…

Bohužel do stejné řeky a tak dále, hodnocení se pohybuje kolem 50 procent: Děj není ani trochu vykrádačka jedničky, zápletka je zajímavá a neotřelá (autorem scénáře je Elmore Leonard, tvůrce vynikajících westernových románů). Přestřelky jsou uvěřitelné a skvěle natočené. Docela zábavný western.

Žánr: Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1980

Délka: 96 minut (1:35:22)

Původní název: High Noon, Part II: The Return of Will Kane

Světová premiéria: 15. listopadu 1980 – USA

Režie: Jerry Jameson

Scénář: Elmore Leonard

Produkce: Charles W. Fries, Edward Montagne, Malcolm Stuart

Kamera: Harry J. May

Střih: Lee Burch

Společnost: Charles Fries Productions

Natáčeno: Old Tucson – 201 S. Kinney Road, Tucson, Arizona, USA

Hrají: Lee Majors (Will Kane), David Carradine (Ben Irons), J. A. Preston (Alonzo), Michael Pataki (Darold), Katherine Cannon (Amy Kaneová), M. Emmet Walsh (Harold Patton), Frank Campanella (Dr. Losey), Tracey Walter (Harlan Tyler), Britt Leach (Virgil), Pernell Roberts (maršál J. D. Ward), Charles Benson (Emmett), Sanford Gibbons (Frank Stam), Stonewall Jackson (telegrafista), Francesca Jarvis (paní Garverová), Hanry Max Kendrick (Martin Garver), Kirk Koskella (Richie), Warren Stanhope (prodavač), Tiny Wells (Riley), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: Portál Intervideo, Collection 1