Amercom – Hercule Poirot DVD 46

Prozatím předposledním diskem z edice Hercule Poirot  z vydavatelství Amercom, kde tohoto slavného detektiva ztvárňuje David Suchet, je číslo 46 s názvem Tragédie o třech jednáních. Je k dostání od 24. září 2010 za cenu 69,90Kč.

Hercule Poirot je pozván na večírek do cornwallského sídla slavného herce sira Charlese Cartwrighta. Mezi hosty jsou některé známé osobnosti, ale i hercovi sousedé. A právě jeden z nich, vikář Babbington, se náhle začne dusit a padá mrtev k zemi. Po nějaké době postihne podobný osud i jiného z hostů, doktora Strange, tentokrát při jeho vlastním večírku. Zdá se, že oba případy spolu souvisejí a že by mohlo jít o vraždy. Poirot tedy musí zjistit, kdo, jak a proč zabil starého faráře i věhlasného lékaře.

DVD opět neobsahuje dabing. Kdo nepoznal slavného spisovatele, vězte, že je to skutečně on – Ray Doyle, jeden z profesionálů. A pro zajímavost – tento díl je z roku 2009, zatímco předchozí „Viděla jsem vraždu" je už z roku 2010.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2009

Délka:  89 minut

Původní název: Three Act Tragedy

Režie: Ashley Pearce

Produkce: Karen Thrussell

Kamera: Peter Greenhalgh BSC

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Martin Shaw (sir Charles Cartwright), Kimberley Nixon (Egg), Art Malik (sir Bartholomew Strange), Suzanne Bertish (slečna Milrayová), Anastasia Hille (Cynthia Dacres), Ronan Vibert (kapitán Dacres), Kate Ashfield (slečna Willsová), Jane Asher (lady Mary), Anna Carteret (paní Babbingtonová), Nigel Pegram (reverend Babbington), Tom Wisdom (Oliver Manders), Michael Hobbs (koroner), Jodie McNee (Annie), David Yelland (George) a další.  

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9