Vapet vás baví – Útěk na Aljašku

Vapet ve čtvrtek 25. listopadu 2010 v ediční řadě Vás baví přichází s filmem Útěk na Aljašku, digipack bude v prodeji za 69,- Kč. Dobrodružství pro kluky v každém z nás.

Jedenáctiletý Moon strávil svůj dosavadní život uprostřed lesů. Jeho otec nechtěl žít v civilizaci a podmaňovat se řádu, který s sebou život ve městě přináší.

 

Po jeho nečekané smrti ale zůstává Moon úplně sám, opuštěný a vyděšený, že pokud ho úřady najdou, pošlou ho do dětského domova. Nějaký čas se mu sice daří skrývat, ale zanedlouho skončí tam, kde nechtěl – v dětském domově.

 

Přestože tu nalezne zázemí a opravdové přátelství, touha po svobodě je stále příliš velká. A tak Moon a jeho kamarád Kit plánují útěk…

 

Sice jen 26 hlasů na imdb.com, ale skóre 77 procent (u nás nic).

Zadní strana obalu 

Žánr: Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 96 minut

Původní název: Alabama Moon

Světová premiéra: 3. června 1989 – Hong Kong

Režie: Tim McCanlies

Námět: Watt Key (román)

Scénář: Watt Key, James Whittaker

Produkce: Lee Faulkner, Kenny McLean, Robert Ortiz, Rob Ortiz, Jocelyn Throop

Hudba: Luděk Dřízhal

Kamera: Jimmy Lindsey

Střih: Mark Coffey

Kostýmy: Dana Embree

Společnost: Alabama Moon Entertainment / Faulkner Productions / Faulkner-McLean Entertainment

Natáčeno: Covington, Louisiana, USA

Hrají: Jimmy Bennett (Moon Blake), Clint Howard (konstábl Sanders), John Goodman (pan Wellington), Gabriel Basso (Hal Mitchell), Gary Grubbs (soudce Mackin), Uriah Shelton (Kit), J. D. Evermore (Pap), Annalise Basso (Alice), Tammi Arender (reportérka), Elizabeth Jackson (Rachael Geneová), Mark Adam (strýc Mike), Jessica "Ameelah" McDaniel (teta Sarah), Lenore Banks (paní Broomsteadová), Shannon Handová (nemocniční recepční), Albert H. Bongard IV (novinový fotograf), Seth Nichols (David), Kenny McLean (strážník Pete), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: