North Video – Zlaté prokletí

North Video v pondělí 22. listopadu 2010 přichází s další novinkou, na pulty dorazí Zlaté prokletí za 69,- Kč. Láska uprostřed zlaté horečky.

Mladou Číňanku Lalu otec prodal do San Franciska, kde se měla stát ženou čínského přistěhovalce, otrlého obchodníka, který se již plně přizpůsobil životu na Divokém západě. Jeho vinou však skončila jako kurtizána k pobavení honáků a dobrodruhů v malé zlatokopecké osadě.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

V roli novodobé otrokyně si dívka, které nikdo neřekne jinak než China Polly, stále zachovává lidskou důstojnost. Kdykoli se při tom může opřít o Charlieho, který se do ní na první pohled zamiloval. Je to sice vyhlášený pijan a karbaník, ale dívčina inteligence a odvaha, stejně jako její smyslná exotická krása mu imponují, a sní o tom, že Lalu jednou vykoupí na svobodu. Především díky němu dívka nachází alespoň trochu štěstí v této divoké zemi plné bílých démonů.  

Hodnocení 70 procent na imdb.com, v domácích zdrojích opět neznámý snímek: Velmi neobvyklý pohled na divoký západ čínskýma, navíc ženskýma očima. Western o rasismu a feminismu.

Zadní strana obálky 

Žánr: Romantický / Western

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 1991

Délka: 102 minut (1:41:52)

Původní název: Thousand Pieces of Gold

Světová premiéra: 26. dubna 1991 – USA

Režie: Nancy Kelly

Námět: Ruthanne Lum McCunn (román "Thousand Pieces of Gold")

Scénář: Anne Makepeace

Produkce: Sarah Green, Sidney Kantor, Nancy Kelly, Lindsay Law, Rachel Lyon, John Sham, Kenji Yamamoto

Hudba: Gary „Remal" Malkin

Kamera: Bobby Bukowski

Střih: Kenji Yamamoto

Kostýmy: Lydia Tanji

Společnost: American Playhouse / Channel Four Films / Filmcat / Maverick Picture Company

Natáčeno: Butte, Montana, USA / Ennis, Montana, USA / Nevada City, Montana, USA / Virginia City, Montana, USA

Hrají: Rosalind Chao (Lalu), Chris Cooper (Charlie), Michael Paul Chan (Hong King), Dennis Dun (Jim), Jimmie F. Skaggs (Jonas), Will Oldham (Miles), David Hayward (Ohio), Beth Broderick (Berthe), Kim Chan (Li Ping), Chris Evans (námořník #2), Weili Fan /Sayan), Evan C. Kim (Shun Lee), Freda Foh Shen (Ah Ling), John M. Hosking (Watkins), Mary Matvy (Françoise), Albert J. Kallan „Kalanick" (Parker), Mary Beth Lee (Li Yuan), Jianli Zhang (Chen), Ron Dorn (John Span), George Cheung (Lung On), James Lortz (námořník #1), Gordon Malis (kopáč), Saachiko (Li Ma), Brien D. Sankey (McFee), Danny Wong (kupující), Kerry Yo (voják), Gu Xing Zhong (A Cai), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 4:3

Bonus: trailery na začátku disku, kinohity 2010, pro děti, dále nabízíme