Bontonfilm – Mejdan v Las Vegas

Bez náhledu obalu a tudíž bez šance určit, do které ediční řady patří (kupodivu ale nikoli do Romantické), Bontonfilm na pondělí 22. listopadu 2010 avizuje Mejdan v Las Vegas za 99,- Kč. Štěstí na dosah? Po vydání je jasno, jde o další příspěvek Hvězdné edice.

Joy právě vyhodil z bytu její teď už bývalý přítel. Jacka pro změnu vyhodil vlastní otec z práce. Oba dva mají naprosto protikladné vlastnosti, ale poslechnou své nejlepší přátele a vyjedou se zrekreovat do města hříchu – do Las Vegas.

Hned první večer na sebe při divoké pitce narazí a jak už to tak ve Vegas bývá, po té nejdivočejší párty se nakonec vezmou. Po ránu je střízlivější pohled na celou akci dovede ke zjištění, že se musejí nechat okamžitě rozvést. Jenže to by nesměl do jednoho z automatů Jack vhodit Joyin čtvrťák, který jim vynesl pohádkový jackpot tři milióny dolarů.

To není zrovna málo peněz a novomanželé se nejsou schopni dohodnout, jak s penězi naloží. Obrátí se dokonce i na soud, který jim ovšem nařídí půl roku společného soužití a výhru „zmrazí“, takže s ní nemůže disponovat ani jeden z nich. Jenže žít s člověkem, kterého sotva znáte a který vás maximálně rozčiluje, není zrovna jednoduché. Následuje totální válka pohlaví, během které se Jack a Joy bez jakýchkoliv skrupulí snaží jeden druhého obrat o peníze. Ale nakonec možná pochopí, že s láskou nemůžou navzdory všem nástrahám prohrát!

Mejdan v Las Vegas je tradiční romantická komedie o dvou mladých lidech, jejichž osudy se nečekaně, ale o to intenzivněji, střetnou v jednom z nejdivočejších měst světa. Kromě situačního humoru film stojí na hereckých výkonech krásné Cameron Diaz a idolu dívčích srdcí Ashtona Kutchera. Las Vegas je filmařsky velmi vděčné místo – ujeté večírky, rychlosvatby, lákavé výhry a hvězdný punc z něj činí ideální místo pro rozdováděnou dvojici looserů, jejichž životy se tak ještě více zamotají.

Kolem 60 procent: Taková normální romantická komedie, u níž je všechno předem jasné. Nic nevyčnívá, nic nepřekvapuje. Nominace na Zlatou malinu za nejhorší filmový pár.

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 97 minut

Původní název: What Happens in Vegas

Světová premiéra: 22. dubna 2008 – Velká Británie, Londýn

Kinopremiéra v ČR: 15. května 2008

Režie: Tom Vaughan

Scénář: Dana Fox

Produkce: Michael Aguilar, Joseph M. Caracciolo Jr., Dean Georgaris, Shawn Levy, Arnon Milchan, Jimmy Miller

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Matthew F. Leonetti

Střih: „Matthew“ Matt Friedman

Kostýmy: Renee Ehrlich Kalfus

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation / Regency Enterprises / 21 Laps Entertainment / Dune Entertainment III / Mosaic Media Group / Penn Station Entertainment

Natáčeno: Bay Ridge, Brooklyn, New York City, New York, USA / Fire Island, Long Island, New York, USA / New York City, New York, USA / Oheka Castle – 135 West Gate Drive, Huntington, Long Island, New York, USA / Planet Hollywood Resort and Casino – 3667 Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada, USA

Hrají: Cameron Diaz (Joy McNally), Ashton Kutcher (Jack Fuller), Rob Corddry (Hater), Lake Bell (Tipper), Jason Sudeikis (Mason), Treat Williams (Jack Fuller Sr.), Deirdre O’Connell (Judy Fullerová), Michelle Krusiec (Chong), Dennis Farina (Banger), Zach Galifianakis (medvěd Dave), Queen Latifah (Dr. Twitchellová), Krysten Ritter (Kelly), Ricky Garcia (dělník), Andrew Daly (Curtis), Benita Robledo (Maid), Dennis Miller (soudce Whopper), Amanda Setton (žhavá žena), Toni Busker (žhavá žena), Jessica Mckee (dívka), Ricardo Walker (policista-striptér), Valerie Orlik (policistka-striptérka), Ben Best (taxikář), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, maďarsky, islandsky, portugalsky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentáře tvůrců, Posezení s Cameron a Ashtonem, Z právnické firmy Stephena J. Hadera – ESQ, DVD Extra: Chvilka se Zachem Galifi anakisem, Vynechané scény, Nepovedené záběry, Překvapení