Filmexport Home Video – Prolomení šifry mistra Leonarda

Filmexport Home Video ve středu 24. listopadu 2010 vystřídá dokumenty z tajných ruských archivů jiným odhaleným tajemstvím, další digipack za 99,- Kč nese název Prolomení šifry mistra Leonarda. Dokumentem provází Simon Cox.

Průvodcem tímto strhujícím dokumentem je autor mezinárodního bestselleru Šifra mistra Leonarda: Fakta (Cracking The Da Vinci Code) Simon Cox, s nímž se vydáme na neuvěřitelnou cestu za tajemstvími na pozadí slavného románu Dana Browna.

Dokument nás mistrně provede vším zmatkem a nepravdami, aby nakonec rozluštil Da Vinciho kód a odhalil pozoruhodnou pravdu o legendárním Svatém grálu.

Tak nějak nevím, šílenstvím kolem Dana Browna jsem zůstal nepoznamenán, ale mám nejasné tušení, že tam šlo o sňatek Ježíše a jeho potomky. Svatému grálu se spíš věnoval Indy se svým otcem, ne? Ať tak, nebo onak, na imdb.com si vysloužil dokument 45 procent. A Simon Cox je sice tvůrcem, ale v obsazení uveden není… Simon Cox se snaží ukázat leccos z toho, o čem se v románu hovoří. Má to ale jednu chybu – dělá to velmi špatně a nudně. Monotónní komentář, špatná výslovnost, příšerné hudební pozadí, spousty letopočtů a jmen. Ve Vašem rodinném fotoalbu je víc života! O Leonardovi a jeho tajemstvích se nedozvíte nic…

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 88 minut

Původní název: Cracking the Da Vinci Code

Světová premiéra: 1. května 2004 – USA

Režie: Simon Cox

Výkonný producent: Peter Sahagen

Výroba: Geof Petch, Simon Cox

Kamera: Grisha Alasadi, Simon Cox

Střih: Grisha Alasadi

Společnost: UFO Global Media LLC / Ardustry Entertainment LLC

Natáčeno: Edinburhg, Skotsko, Velká Británie / Francie / Londýn, Velká Británie

Účinkují: Susan Davies (vypravěč), Stephen A. Hoeller, Mark Oxbrow, Lynn Picknett, Clive Prince

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný