North Video – Ninja

Tak jsem byl svědkem, že se prodávají i tituly North Video za necelé dvě stovky. Prodávat se tedy bude i v pátek 26. listopadu 2010 nabízený Ninja za 99,90 Kč. Krvavá podívaná ve stylu Kill Bill.

Smrtící přestřelky, bojová umění ve velkém stylu a dechberoucí krvavé souboje! To je příběh jednoho muže ze Západu.

Jmenuje se Casey, v Japonsku se učí ninjutsu a s mečem to umí jako nikdo jiný. Jeho posláním je vrátit se do New Yorku a chránit legendární zbroj Yoroi bitsu, která patří poslednímu z Koga ninjů.

Jeho mistr je však mezitím zabit svým bývalým žákem. Tak podlá zrada si zaslouží jen jedno – nemilosrdnou pomstu! Velkolepá podívaná plná do detailu propracovaných scén, především bojů se samurajskými meči, může začít!

Opravdová lahůdka pro milovníky krvavých scén a dokonalých akčních sekvencí.

Vnitřní strana balení

Možná by občas skromnost při vytváření reklamních sloganů neuškodila, Kill Bill zrovna 50 procent nemá a komentáře spíš zmiňují film American Ninja s Dudikoffem: Scott Adkins je sice nejlepší filmový bijec poslední doby, tady navíc velký sympaťák v hlavní roli, ale hrát neumí, je jak prkno. Jinak hodně naivní a šablonovitá akčňárna bez špetky invence či nadhledu, ještě že je tam to mlácení. Film dokonale naplňuje šablonu očekávaného: morálně nezkažený frajer, který kope pěkně vysoko; kráska v nesnázích (která si ale dokáže poradit s protivníky docela dobře sama); velmi, ale velmi zlý záporák. Je tu i troška mystiky a tajemné artefakty.

Zadní strana obalu

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 83 minut

Původní název: Ninja

Světová premiéra: 22. října 2009 – Malajsie

Režie: Isaac Florentine

Scénář: Boaz Davidson, Michael Hurst

Produkce: Boaz Davidson, Danny Dimbort, Avi Lerner, Danny Lerner, Joan Mao, Trevor Short, David Varod, Les Weldon

Hudba: Stephen Edwards

Kamera: Ross W. Clarkson

Střih: Irit Raz

Kostýmy: Christian Cordella

Společnost: Nu Image Films / Fighter Productions / Millennium Films

Natáčeno: Sofie, Bulharsko

Hrají: Scott Adkins (Casey), Tsuyoshi Ihara (Masazuka), Mika Hijii (Namiko), Todd Jensen (detektiv Traxler), Togo Igawa (Sensei), Garrick Hagon (professor Garrison), Miles Anderson (Temple), Valentin Ganev (Klimitov), Kenji Motomiya (Akira), Nikolai Sotirov (Adamonovich), Harry Anichkin (velmi bohatý muž), Velizar Binev (číšník), Assen Blatechki (stráž), Mike Johnson, Siso Kamburov (Abramov), Kathryn „Katherine Khuat“ Le (Kiko), Plamen Manassiev (mluvčí), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: