North Video – Nesmrtelný

Duo premiérových titulů North Video v pátek 26. listopadu 2010 doplňuje další obálka s logem společnosti Universal, je připraven původně televizní Nesmrtelný za 69,- Kč. Drama spisovatele, jehož romány slouží jako návod pro zločin.

Spisovatel Thomas Grace je autorem vyhledávaných detektivních příběhů, jejichž hrdinou byl oblíbený inspektor Scotland Yardu Fulbright. Nakonec se s ním ale nuceně rozloučil, když zjistil, že podle jeho knih vrah Bernard Drake zabíjí své oběti.

Ve svém posledním románu nechal tedy Fulbrighta raději zemřít a se spisovatelským povoláním se rozloučil. Po deseti letech strávených v redakci místních novin San Francisco Chronicle však Thomas jednoho dne zjistí, že postavy jeho starých románů jako by znovu ožívaly…

Hodnocení kolem 60 procent na imdb.com, na csfd.cz pod 50: Komiksově vypadající podivnost. Jako televizní kus to ujde, občas si to střílí samo ze sebe. Pokud byl Roger příliš starý na Bonda, tak tady ve svých 67 pěkně válí.

Zadní strana obálky 

Žánr: Thriller / Krimi / Fantasy / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 88 minut

Původní název: The Man Who Wouldn’t Die

Režie: Bill Condon

Scénář: Don Shroll, David Amann

Produkce: Alan Barnette, Alex Beaton, Samuel Benedict, Bill Condon, Mychelle Deschamps, Mark Gordon, Roger Moore

Hudba: David Shire

Kamera: Stephen M. Katz

Střih: Virgina Katz

Kostýmy: Karen L. Matthews

Společnost: Alan Barnette Productions / Universal TV

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada / Victoria, British Columbia, Kanada

Hrají: Roger Moore (Thomas Grace/inspektor Fulbright), Malcolm McDowell (Bernard Drake/Ian Morrissey), Nancy Allen (Jessie Gallardová), Jackson Davies (poručík Powers), Eric McCormack (Jack Sullivan), Kevin McNulty (Curruthers), Mina E. Mina (Lawrence Rashad), Don MacKay (Henry Graham), Bernard Cuffling (CNSL Thackery), Wendy Van Riesen (Ingrid), Sheila Paterson (stará žena), Teryl Rothery (Henryho sekretářka), Jessica Van der Veen (sekretářka), Scott Bellis (Boris), Roger R. Cross (McKinnon), Antony Holland (patolog), David Glyn-Jones (tiskař), Douglas Arthurs (mladý mnich), Larry Musser (Herbert March), Roman Podhora (Walter Tilley), Gillian Barber (Art Sycophant), Michael Puttonen (Frank), Akiko Morison (líbající žena), Kim Restell (Donna), Marc Baur (stráž), Terry Markwell (policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý / barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: