North Video – 27 divů světa – disk 1

Zjevně nic není jisté, nic není nemožné. Na sobotu 27. listopadu 2010 původně společností North Video avizovaný začátek cyklu Svět XXI. století – disk 1 se přesunul o týden dál, na sobotu 4. prosince 2010, cestou vyměnil jméno a částečně i změnil obsah. Pod názvem 27 divů světa – disk 1 bude ke koupi za 69,- Kč. Fascinující výprava za poznáním a dobrodružstvím.  

Poznejte s námi fascinující svět přírody, která si mnohá tajemství dosud žárlivě střeží. Vydejte se s námi na nevšední výpravu za poznáním a pokusme se společně pochopit některé ze zdánlivě nevysvětlitelných divů světa v jedinečném dokumentu, jehož 27 kapitol vám nabízíme na 9 DVD.

 

Původní vzhled obálky 

 

Svět pum

Indiáni jim říkali duchové ze skal. Jejich život byl po celá staletí zahalen tajemstvím a ani dnes není snadné spatřit je ve volné přírodě. Jsou považovány za nejdokonaleji vyvinuté lovce, jsou rychlé, silné a nepolapitelné. Také ovšem osamělé a nevyzpytatelné.

 

Svět kosatek

Je málo známou skutečností, že kosatka je hned po člověku druhým nejrozšířenějším savcem. Označení „velryba zabiják“ odráží její pověst velkolepého a obávaného mořského tvora. Je všestranným predátorem stojícím na vrcholu mořského potravního řetězce.

 

Po stopách indického monzunu

Nepršelo již osm měsíců. Půda je vyprahlá a studny rychle vysychají. Každý touží po životodárném fenoménu, který jednoho dne přijde s hřměním a blesky postupujícími z jihu černou oblohou. Kdyby se opozdil, mělo by to pro celou zemi katastrofální následky. 

 

Původně byla na disku avizována epizoda, které se možná dočkáme jindy: 

 

Krokodýlí odplaty

Austrálie je posledním domovem největších krokodýlů na světě. Většina zdejších dravých zvířat jsou plazi, ale žádné není větší než krokodýl mořský. Není to jen aligátor, ale i největší a také nejnebezpečnější krokodýl planety, který často útočí i na člověka.

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 1990

Původní název: World of Discovery 

Společnost: 

Údaje o DVD neznámé:

Délka: cca 150 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné? 

Obraz: barevný 4:3

Bonus: