MagicBox – Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže

MagicBox v pondělí 29. listopadu 2010 plánuje za 199,- Kč pokračovat prostředkem zatimní trilogie, na pulty by mělo dorazit DVD Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže. Kapitán Jack je zpět … a s ním i Will Turner, Elizabeth Swann a celá řada nových i dobře známých postav, které se vrací na plátna kin v druhém dílu velkolepé ságy.

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě – ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi, který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě Bludný Holanďan, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách…

Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem.

 

Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku – a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují.

Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci… zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření.

Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 145 minut

Původní název: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Světová premiéra: 24. června 2006 – USA

Kinopremiéra v ČR: 3. srpna 2006

Režie: Gore Verbinski

Scénář: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert

Produkce: Jerry Bruckheimer, Bruce Hendricks, Jack Kney, Eric McLeod, Chad Oman, Pat Sandston, Mike Stenson

Hudba: Hanz Zimmer

Kamera: Dariusz Wolski

Střih: Stephen E. Rivkin, Craig Wood

Kostýmy: Penny Rose

Společnost: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films / Second Mate Productions

Natáčeno: Bahamy / Kalifornie, USA / Svatý Vincenc a Grenadiny / Dominika

Hrají: Johnny Depp (Jack Sparrow), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swannová), Jack Davenport (Norrington), Bill Nighy (Davy Jones), Jonathan Pryce (guvernér Weatherby Swann), Lee Arenberg (Pintel), Mackenzie Crook (Ragetti), Kevin McNally (Joshamee Gibbs), David Bailie (Cotton), Stellan Skarsgård (Bootstrap-Štruple Bill), Tom Hollander (Cutler Beckett), Naomie Harris (Tia Dalma), Martin Klebba (Marty), David Schofield (Mercer), Alex Norton (kapitán Bellamy), Lauren Maher (Scarlett), Nej Adamson (krátký námořník), Jimmy Roussounis (dlouhý námořník), Geoffrey Rush (Barbossa), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, 2.0 polsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, polsky, bulharsky, řecky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentáře autorů: Ted Elliot & Terry Rossio, Karibské přebrety