Blesk pro ženy – Píseň pro tebe

Že by studnice historických námětů a adaptací vysychala? S logem Blesku pro ženy připravuje Hollywood Classic Entertainment v pondělí 29. listopadu 2010 za 59,- Kč příběh ryze současný – Píseň pro tebe. Srdce nikdy nezpívá falešně.

Někdy se láska nachází na těch nejnepravděpodobnějších místech…

 

Příběh lásky stárnoucí pěvecké hvězdy, která zažila tu největší slávu koncertních podií, davy fanynek a život v přepychu. To největší a pravou lásku však nalezla až na konci své kariéry.

Zpěvák Alain Moreau s melancholií sleduje, jak se pomalu rozplývá jeho pozice idola, ubývá mu fanynek a roky přibývají. Jednoho dne jej však zcela z rovnováhy vyvede setkání s mladou obchodnicí Marion. Zdá se mu upjatá a vzdálená, postupně se ale objevuje pouto mezi oběma osamělými lidmi. To, co zpočátku vypadalo jako flirt, se mění v mnohem komplikovanější záležitost.

 

Hodnocení kolísá od 55 do 65 procent: Jednoduchý příběh, přitom příjemný, vtipný a hořkosladký film.

Zadní strana dosavadního vydání 

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Romantický / Hudební

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 108 minut

Původní název: Quand j’étais chanteur

Světová premiéra: 26. květen 2006 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Xavier Giannoli

Scénář: Xavier Giannoli

Produkce: Manon Baudoin, Luc Besson, Jean Coulon, Michel de Wouters, Pierre-Ange Le Pogam, Mehdi Sayah, Edouard Weil

Hudba: Alexandre Desplat

Kamera: Yorick Le Saux

Střih: Martine Giordano

Kostýmy: Nathalie Benros

Společnost: Europa Corp. / Rectangle Productions / France 3 Cinéma / Sofica Europacorp

Natáčeno: Clermont-Ferrand, Puy-de-Dôme, Francie

Hrají: Gérard Depardieu (Alain Moreau), Cécile De France (Marion), Mathieu Amalric (Bruno), Christine Citti (Michèle), Patrick Pineau (Daniel), Jean-Pierre Gos (starosta), Antoine de Prekel (Martin), Monique Gailleurd (organizátor), Alain Kruger (lékař), Patrick Bordier (správce), Jean-Paul Combes (vedoucí v Aquarius), Serge Godenaire (majordomus), Marie Kremer (Laurence), Catherine Salviat (madam Lavilleová), Cécile Auclert (blondýnka), Camille De Pazzis (Jenifer), Grégory Valais (Fabrice), Danielle Chanone (fanynka), Gilles Dumesnil (realitní agent), Fabrice Guenon (kytarista), Michel Croizet (basista a klávesista), Jean-Luc Montagnon (kytarista), Magguy Montagnon (zpěvačka), Philippe Gonzales (harmonikář), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný