Intersonic – Závislosti (8. DVD 1. série)

InterSonic ve čtvrtek 2. prosince 2010 nabídne další, již 8. díl 1. řady dokumentární série Závislosti. Obal uvádí cenu 59,- Kč.

Upozornění: Není vhodné pro slabé povahy. Program je také určený pro rodiče dospívající mládeže.

Život nebo smrt.

Působivý dokument, který se snaží pomoci závislým lidem konfrontovat se se svou nemocí. Nabízí příležitost, jak se zbavit neustálého pokušení. Mnozí, kteří se rozhodli zveřejnit své utrpení, věří, že jde o poslední jim nabízenou šanci a absolutně doufají v její úspěch.

Setkáváme se zde s různými typy závislostí. Od narkomanie, přes alkoholismus a gambing, až po kupříkladu kuriózní závislost na plastických operacích. K několika osudům se tvůrci vrací, aby zjistili, zda jejich léčba byla či nebyla úspěšná.

DVD obsahuje 2 epizody:

15. Adam & Michael (heroin, záchvaty zuřivosti) – 4. prosince 2005, 3. část 2. série 

Adam začal užívat heroin poté, co ho opustila přítelkyně. Krade peníze na benzínových stanicích, aby měl na další dávku.

Michael je násilník, jehož rodina trpí výbuchy vzteku. Všichni žijí ve strachu a přejí si jeho řádění zastavit. 

16. Heidi & Michelle (závislost na plastických operacích, nakupování, methamphetamin) – 11. prosince 2005, 4. část 2. série

Heidi vede rušný společenský život, dává na odiv svůj vzhled a zdraví. Je ale závislá naplastické chirurgii, za kterou utratila víc než 40 000 dolarů) a navíc trpí nutkáním nakupovat (na své kreditní kartě má dluh kolem 110 000 dolarů). Aby mohla pokračovat, vydávala se za svou matku a nyní jí hrozí obvinění z podvodů a také trest za vzniklé dluhy.

Michelle trpí ztrátu svého otce a sexuálním obtěžováním svého bratrance v mládí. I když je skvělou studentkou, propadla drogám a ve snaze opatřit si peníze se dala na jejich prodej a prodává i své tělo. Matka se bojí její sebevraždy.

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument / Reality TV show

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005 – 2006

Původní název: Intervention, Season 1

Scénář: Sam Mettler, Rob Sharenow

Produkce: Michael Branton, Jeff Grogan, Rebecca Mayer, Jeffrey L. Waever 

Hudba: Craig Marks

Kamera: Meri Pritchett  

Střih: Mark Town

Společnost: GRB Entertainment / A&E Television Networks

Hrají: Rebecca Rosichan, a další

Údaje o DVD:

Délka: 90 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: