Bontonfilm – Láska za časů cholery

Bontonfilm pokračuje ve Hvězdné edici v pátek 3. prosince 2010 dalším titulem Láska za časů cholery za 99,- Kč. Jak dlouho byste čekali na lásku?

Láska za časů cholery je napínavý a vzrušující příběh odehrávající se v Latinské Americe na přelomu 19. a 20. století.

Básník a poštovní poslíček Florentino Ariza již jako mladík objeví svojí pravou životní vášeň ve chvíli, kdy spatří Ferminu Dazeovou. Po několika zamilovaných dopisech se Florentino odhodlá vyznat Fermině svoji lásku a jejich tajné dopisování nakonec dospěje až ke slibu manželství. Milostného vzplanutí si všimne i Lorenzo Daza, Feminin otec, který chce lásku za každou cenu překazit, a dceru odváží ke vzdáleným příbuzným.

Po několika letech se Fermina vrací a potkává Florentina, ale ze setkání je zklamaná a jedinou větou jejich tajný vztah ukončí. V tu dobu do Cartageny přijíždí mladý vážený lékař Juvenal Urbino, který chce zbavit obyvatele Kolumbie devastujících epidemií cholery. Fermina se do něj zamiluje a po svatbě mu porodí dvě děti. Brzy si ale uvědomí, že jí manželství zaručuje bezstarostný život, jenže bez lásky. Její manžel Urbino reprezentuje řád a pokrok, je systematický, ale cynický.

Florentino se neumí smířit se ztrátou své životní lásky, a i když ji hledá v náručí stovek jiných dívek, jeho trpělivé srdce stále patří Fermině. A bude na ní čekat celých padesát jedna let, devět měsíců a čtyři dny… dokud se znovu nepotkají a jejich znovuprobuzená láska nenajde zachránce v předstírané nové vlně epidemie cholery. Dojde konečně k naplnění jejich vztahu?

Kolem 60 procent v zahraničí, domácí skóre pod 50 a rozporné reakce: Nenaplněná láska, na kterou čeká hlavní hrdina celý život a divák 140 minut? Nudné zpracování, působící dojmem nafouklé telenovely.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 132 minut

Původní název: Love in the Time of Cholera

Světová premiéra: 4. října 2007 – Brazílie (Festival do Rio BR)

Kinopremiéra v ČR: 17. ledna 2008

Režie: Mike Newell

Námět: Gabriel García Márquez (román „El amor en los tiempos del cólera„)

Scénář: Ronald Harwood

Produkce: Brantley M. Dunaway, Danny Greenspun, Robin Greenspun, Scott LaStaiti, Chris Law, Jose Ludlow, Andrew Molasky, Rubria Negrao, Michael Nozik, Michael Roban, Dylan Russell, Scott Steindorff

Hudba: Antonio Pinto

Kamera: Affonso Beato

Střih: Mick Audsley

Kostýmy: Marit Allen

Společnost: New Line Cinema / Stone Village Pictures / Grosvenor Park Media

Natáčeno: Cartagena, Bolívar, Kolumbie / Londýn, Velká Británie / Twickenham Film Studios, St Margarets, Twickenham, Middlesex, Velká Británie

Hrají: Benjamin Bratt (Dr. Juvenal Urbino), Gina Bernard Forbes (Digna Pardoová), Giovanna Mezzogiorno (Fermina Urbinoová), Javier Bardem (Florentino Ariza), Marcela Marová (America Vicuña), Juan Ángel (Marco Aurelio – 40), Liliana Gonzalez (žena Marca Aurelia), Catalina Botero (Ofelia Urbino – 40), Miguel Angel Pazos Galindo (manžel Ofelie), Maria Cecilia Herrera (Urbinova žena), Luis Fernando Hoyos (Urbino Urbino), Carlos Duplat (pozůstalý #1), Francisco Raul Linero (pozůstalý #2), Unax Ugalde (Florentino v mládí), Liev Schreiber (Lotario Thugut), John Leguizamo (Lorenzo Daza), Alicia Borracher (Escolástica), Fernanda Montenegr (Tránsito Arizaová), Gerardo Norberto Arango Echeverii (kněz) Dora Cadavid (matka představená), María Eugenia Arboleda (Gala Placidiaová), Catalina Sandino Moreno (Hildebranda),  a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: