North Video – Šanghajský polibek

North Video přichází v pátek 3. prosince 2010 s dalším digipackovým titulem Šanghajský polibek za 99,90 Kč. Láska nepotřebuje tlumočníka.

Liam jako by stále hledal své místo na slunci, něco, k čemu vy se mohl citově připoutat. Na tváři nosí výraz životem znaveného mladého muže.

Šílená teenagerka plná elánu Ady má dost odvahy na to, aby v autobuse oslovila tohoto smutného a ztrápeného čínského mladíka.

Z této nevinné konverzace se vyvine něco víc, tedy pro Ady, ta to bere jako „vážný vztah“ a chce něco více než přátelství a tak se opovažuje Liama nazývat „svým klukem“, jenže jemu se toto oslovení nelíbí a rozhodně si nemyslí, že s ní chodí, ale že jsou jen velmi dobří přátelé.

Liam si po všech stránkách užívá a hledá povyražení a lásku všude jinde, kde může. Ady je pro něj jen ztřeštěné dítě, které ještě pořádně neví, co chce a co od života může očekávat.

A tak to Liamovi jednoho dne všechno přeroste přes hlavu a rozhodne se odstěhovat pryč z Ameriky a to rovnou do Šanghaje, kde zdědil dům. Pokouší se navázat kontakt se svými předky. Postupně mu však dochází, že zřejmě opustil jedinou dívku, která ho kdy milovala…

Snímek přináší příběh možná trochu předvídatelný, rozhodně však ne tuctový. Jako bonus navíc nabízí zajímavé srovnání dvou odlišných kultur a hlavně sympatické tváře hlavních představitelů, známých z dnes již kultovních seriálových megahitů.

Hodnocení kolem 70 procent: Velmi příjemný film, který drží pohromadě a na nic si nehraje.

Zadní strana obálky

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA / Čína / Hong Kong

Rok vzniku: 2007

Délka: 102 minut

Původní název: Shanghai Kiss

Světová premiéra: 4. září 2009 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 29. dubna 2010

Režie: Kern Konwiser, David Ren

Scénář: David Ren

Produkce: Michael Gleissner, Kip Konwiser, Stephanie Kwong, Brent Morris, David Ren, Wang Wei, Yu Bai Yang, Zhenyan Zhang

Hudba: David Kitay

Kamera: Alexander Buono

Střih: Zene Baker

Kostýmy: Shawnelle Cherry

Kostýmy: Jenny Gering, Ellen Mirojnick

Společnost: Bigfoot Entertainment / China Film Group / Konwiser Brothers / Shanghai Kid Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Šanghaj, Čína

Hrají: Ken Leung (Liam Liu), Hayden Panettiere (Adelaide Bourbonová), Kelly Hu (Micki Yangová), Joel Moore (Joe Silverman), James Hong (Mark Liu, Liamův otec), Kathleen Lancaster (Georgia), Lorna Scott (režisérka kastingu), Spencer Redford (Jessica), Brian Gardner (mladík), Timothy Bottoms (Adelaidin otec), Summer Altice (Virginia), Oliver Yan (Ling Ming), Byron Mann (Jai Li), Chen Li (Amy), Hu Qing Yun (madam na karaoke), Wenzai Gu (taxikář), Michael Gleissner (Frank s deštníkem), Yun Xu (pikolík), Sun Nian Sheng (pan Wu), Li Hui Xia (paní Wuová), Xu Tuo (čínská holčička), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: