Codi – Elitní jednotka

Další z kritikou velmi chválených titulů nabídne vydavatelství Codi v edici FilmStage ve čtvrtek 9. listopadu 2010 za 99,- Kč, přichází Elitní jednotka. V ulicích Rio De Janeira přežije jen elita.

Rio de Janeiro, rok 1997. Kapitán Nasciment velí alfa týmu BOPE, přiřazenému k omezení rizik drogových dealerů v nebezpečné chudinské čtvrti, v jejíž blízkosti se má objevit papež v průběhu své návštěvy.

 

Kapitán Nascimento chce kvůli své těhotné ženě od týmu odejít, potřebuje za sebe ale najít vhodného nástupce z řady kadetů. Největší naděje vkládá do Matiase a Neta. Ti jsou dobrými kamarády už od dětství a spojuje je i předchozí zaměstnání u policie, odkud odešli právě k elitní jednotce BEPO. Mají vyšší cíle než se jen přátelíčkovat s bývalými zkorumpovanými kolegy a policejními nadřízenými.

 

Nascimento váhá s výběrem mezi impulzivním Netem a inteligentním Matiasem. Který z nich umí ovládat své emoce, ale přitom ukáže, že má srdce?

 

Kolem 80 procent: Drsné a syrové dokumentárně laděné vyprávění o tom, že jsou na světě místa, kde je takřka (ne-li vůbec) nemožné udržet právo a pořádek legální formou.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Brazílie / Nizozemí / USA / Argentina

Rok vzniku: 2007

Délka: 110 minut

Původní název: Tropa de Elite

Světová premiéra: 17. srpna 2007 – Brazílie, Rio de Janeiro

Kinopremiéra v ČR: 6. července 2008 (Karlovy Vary Film Festival)

Režie: José Padilha

Námět: André Batista, Rodrigo Pimentel, Luiz Eduardo Soares (kniha "Elite da Tropa")

Scénář: John Kaylin, Bráulio Mantovani, José Padilha, Rodrigo Pimentel

Produkce: Bia Castro, Eduardo Costantini, James D’Arcy, José Padilha, Marcos Prado, Eliana Soárez, Genna Terranova

Hudba: Pedro Bromfman

Kamera: Lula Carvalho

Střih: Daniel Rezende

Kostýmy: Claudia Kopke

Společnost: Zazen Produções / Posto 9 / Feijão Filmes / The Weinstein Company / Estúdios Mega / Quanta Centro de Produções Cinematográficas / Universal Pictures do Brasil / Costa Films

Natáčeno: Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazílie

Hrají: Wagner Moura (kapitán Nascimento), André Ramiro (André Matias), Caio Junqueira (Neto), Milhem Cortaz (kapitán Fábio), Fernanda Machado (Maria), Maria Ribeiro (Rosane), Paulo Vilela (Edu), Fernanda de Freitas (Roberta), André Felipe (Rodrigues), Fábio Lago (Claudio Mendes de Lima ‚Baiano‘), Patrick Santos (Tinho), Rafael d’Avila (Xuxa), Roberto Santiago, Emerson Gomes (Xaveco), Bernardo Jablonski (učitel práva), Allan Guilherme, Marcelo Escorel (plukovník Otávio), Marcelo Valle (kapitán Oliveira), Paulo Hamilton (vojín Paulo), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 portugalsky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer, nabízíme