Blesk – Záhadná neznámá

Další levnější titul Hollywood Classic Entertainment s logem deníku Blesk i tento čtvrtek 9. prosince 2010, za 59,- Kč se na obale dívá Záhadná neznámá. Je skutečná, nebo jen přelud a proč se zjevuje právě jemu?

Samotářský policista Jacques, nacházející se v kritické životní situaci, poté co mu zemřela manželka, pátrá po zámožném majiteli hotelu v Normandii, jenž zmizel za záhadných okolností.

Jeho vyšetřování je narušeno zjevením Victorie, slavné herečky, ženy, oplývající nesmírným šarmem, která zemřela před třiceti lety při autonehodě za velmi podivných okolností.

Jacques se musí potýkat s palčivými otázkami – kdo je ona tajemná žena, proč se objevila zrovna teď a právě jemu, je tato žena skutečná nebo jen přeludem jeho rozbolavělé duše?

Jacques, čelící nedůvěře kolegů a vlastním pochybám, bude muset dojít až na hranici svých možností, aby přišel celé záhadě na kloub…

A verze z obalu:

Posedlost. Vražda. Zrada. Policista Jacques se ocitá v těžké životní krizi poté, co mu zemře manželka. Řešení případu zmizelého muže jej zavádí do hotelu v Normandii. Na místě se mu z nenadání zjeví Victoria, kdysi slavná herečka, která zemřela už před třiceti lety při autonehodě. Podivné úkazy v něm vyvolávají mnohé otázky a je jen na něm, aby odhalil, jaké tajemství se skrývá pod luxusním pozlátkem hotelu.

Další příklad neúspěchu zdánlivě hvězdného obsazení, pod 50 procent: Je krásná, je nadaná herečka, ale do režírování ubohého Lamberta se pouštět neměla… Neuvěřitelně zmatené a chabé, sama Sophie je na plátně minimálně, což je škoda.

Zadní strana

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2007

Délka: 103 minut (99:06)

Původní název: La disparue de Deauville / Trivial

Světová premiéra: 23. května 2007 – Francie

Režie: Sophie Marceau

Scénář: Sophie Marceau, Gianguido Spinelli, Jacques Deschamps, Rania Meziani

Produkce: Ariane Guez, Oury Milshtein

Hudba: Franck II Louise

Kamera: Laurent Dailland

Střih: Laurent Roüan

Kostýmy: Isabelle Pannetier

Společnost: Illiade et Films / France 3 Cinéma / SND / Canal+

Hrají: Christopher Lambert (Jacques), Sophie Marceau (Victoria / Lucie), Nicolas Briançon (Camille Bérangère), Simon Abkarian (Pierre), Robert Hossein (Antoine Bérangère), Marie-Christine Barrault (Mélanie Bérangèreová), Judith Magre (vévodkyně), Marilou Berry (Fred), Magalie Woch (Constance), Jacques Boudet (komisař Penaud), Laure Duthilleul (Marilou), Firmine Richard (vrchní sestra), Samir Guesmi (student lékařské fakulty), Valérie Tréjean (Chloé Renard), Georges Benoît (recepční Georges), Denis Menochet (Jean-Luc), Jean-Paul Bonnaire (Mario), Guillaume Gouix (mladý pokladní), Mark Reed (žurnalista), Ahcène Nini (Momo), Olivier Perrot (policista), Michel Capitanio (policista), Valérie Diome (prodejce oděvů), Brigitte Damiens (Evelyne), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný