Filmag horor – Vetřelec: Únos

Asylum chrlí „filmů" víc než dost a tak má Filmag ve středu 15. prosince 2010 za 59,- Kč v ediční řadě Horor co nabízet, tentokrát je to Vetřelec: Únos. Rozzuřené nestvůry z vesmíru navštívily Zemi…

Poté co přežili únos mimozemskými potvorami, jsou Jean a její tři přátelé vydáni do rukou šílených vědců, jejichž cílem je jediné – vymýt jim z mozku jakékoliv vzpomínky na jejich hrůzostrašný zážitek.

 

Představte si, že se ocitnete na nemocničním lůžku a hlavou se vám honí příšerné vzpomínky, které ale dohromady nedávají žádný smysl. A jakmile se vydáte do dalších pokojů, zjistíte, že v podobném stavu se nacházejí i další pacienti. Přesně do této situace se dostala dívka Jean poté, co přišla do kontaktu s vesmírnými monstry. Na rozdíl od dalších takto postižených se ale Jean rozhodně nehodlá ses situací smířit. Podaří se jí uniknout z nemocnice plné šílenců, a když už se zdá, že přichází celé věci na kloub, postaví se proti ní celá armáda. Armáda vetřelců!

 

Překvapí někoho 25 procent? U nás opět ani komentáře, ani body: Synopse zní docela dobře, že? Možná to i mohl být dobrý film, kdyby měl alespoň nějaký rozpočet, scénář, trikaře a nedělalo to Asylum. Hlavní představitelka by si nicméně zasloužila lepší role, ta je snad jediná ze všech opravdu herečka.

 

Žánr: Akční / Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 92 minut

Původní název: Alien Abduction

Světová premiéra: 1. ledna 2005 – USA

Režie: Eric Forsberg

Scénář: Eric Forsberg

Produkce: Kevin Carraway, David Michael Latt, David Rimawi, Sherri Strain, Rick Walker

Hudba: Peter Saltzman

Kamera: Matthew Boyd

Střih: Mary Ann Skweres

Kostýmy: Gina Hendrix

Společnost: The Asylum

Hrají: Megan Lee Ethridge (Jean), Griff Furst „Feuerstein" (Todd), Marissa Morse aka Melanie Porter (Britney), Patrick Thomassie (Bud), Jilon Ghai (Thomas), Bobby „Robert" James (Dr. Booker), Claudia Katz (major Shaktiová), Edwin Craig (ředitel), Angela Landis (zdravotní sestra Whiteová), Deirdre Schwiesow (zdravotní sestra Greenová), Alisha Seaton (zdravotní sestra Schwartzová), Amanda Weier (kapitán Helensová), Robert Lucchesi (poručík Biggs), Scott F. Evans (příslušník štábu Maurice), Butch Leonard (příslušní štábu Franks), Lola Forsberg (Bonnie), Charles Schneider (vědecký důstojník Arks), Mike Flowers (skladník), Jason Deppen (vojenský sekretář Jones), Ulf Bjorlin (vojín Stern), Jared Michaels Cohn (vojín Smalls / pacient), Justin Ferrari (vojín Polk), Justin Sloan (vojín Strict), Matt Mitchell (vojín Chenney), Eric Forsberg (Dr. Burr), Lawrence Sara (vězeňský dozorce Jim), Mercel Meyers (ochranka Bob), Jacques Freydont (pacient Levy), Nicole Rayburn (Lilith), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: