DVD edice – Kontaminace

Teprve začaly vycházet prosincové tituly, ale my už máme možnost informovat, čím přispěje DVD edice do nabídky během února. Opět tedy bez konkrétních dnů vydání probereme předběžnou nabídku – Kontaminace za zvýšených 69,- Kč. Na stáncích od pondělí 7. února 2011. Přežít bez vody není snadné.

Tři propletené příběhy ukazují, jak daleko by lidé mohli zajít kvůli vlastnímu přežití při podezření na teroristický útok, který kontaminuje dodávky vody v LA.

Heera Bratti je sikhského původu, a má malý obchůdek v Los Angeles. Nesouhlasí s tím, že jejich syn Vikram má přítelkyni Lilian, pocházející z Kavkazu. Tyto starosti se ale stanou nepodstatnými jednoho rána, kdy se v Kalifornii otráví osm lidí kontaminovanou vodou přímo z vodovodu.

Vláda pátrá po vinících a obyvatelé mají na 72 hodin zakázán jakýkoli styk s vodou z veřejných zdrojů. To, co bylo pro obyvatele samozřejmé, je náhle zapovězené. Třeba jen prosté umytí rukou.

Celá tato krizová situace nemilosrdně obrací vztahy v komunitě, a šroubuje cenu balené vody nahoru. Objevuje se rabování a lidé jsou ochotni pro trošku vody i vraždit.

Hodnocení na imdb.com 57 procent, v našich zdrojích bez hodnocení a bez komentářů: Originální hudba, dobří herci, zajímavý námět, byť občas s podivnými a nelogickými úkroky bokem. Ukázka, že to jde i bez Hollywoodských velkoprodukcí. Několikanásobný pohled na totéž různýma očima, navíc multikulturně. Proti tomu ovšem: Myslím, že všechny pochvalné kritiky napsali členové štábu, protože je to něco příšerného.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 78 minut

Původní název: Waterborne  

Režie: Ben Rekhi

Scénář: Ben Rekhi

Produkce: Catherine Alexander, Robert Bethge, Anil Godhwani, Kamil Hasan, Talat Hasan, Salvy Maleki, Smriti Mundhra, Taylor Phillips, Anisa Qureshi, Ann Rekhi, Ben Rekhi, Kanwal Rekhi

Hudba: Sebastian Demian, Dredg, Ethan Higbee, International Friends

Kamera: Ben Kutchins

Střih: Cary Lin

Kostýmy: Maria Lorenzana

Společnost: Drops Entertainment / Threats LLC

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Christopher Masterson (Zach), Jake Muxworthy (Bodi), Jon Gries (Ritter), Christopher Berry (Carlton), Ajay Naidu (Vikram Bhatti), Mageina Tovah (Lillian), Shabana Azmi (Heera Bhattiová), Lindsay Price (Jasmine), Clara Smyth (Clara), Noah Segan (Donovan), Jenna Dewan (Devi), Sarabjit Singh Kaloti (Gulu), Al Sapienza (Connors), Don Swayze (Otis), Bubba Da Skitso (Pat), David Parry (Daniel Polowski), Leanne Suter (Jenna Constansová), Anthony Reynolds (poručík Strauss), Chase Mallen (Maren), Charlie Talbert (George), Fidel Gomez (Natty Dread), Teren Greathouse (Gabe), Lee Cherry (Xavier), Zach Selwyn (John Davidson), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: