Europe Production – Princezna Fantaghiro 3: Jeskyně Zlaté růže III (6. DVD)

S týdenním odstupem vydavatelství Europe Production pokračuje v pátek 17. prosince 2010 dalším pokračováním televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 6 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč.

Tarabas záměrně zkřížil princezně Fantaghiro a Smeraldě cestu. Vydává se za obyčejného cestovatele a jako takový jim nabídne doprovod. Smeralda není nadšená, přijde jí podezřelý. Fantaghiro netuší nic, a tak ho nechá, aby se k nim připojil.

 

Když přijde noc, utáboří se společně v lese. Jakmile Fantaghiro a Smeralda usnou, pokouší se Tarabas v sobě překonat touhu princeznu Fantaghiro políbit, avšak jakmile se k ní jen přiblíží, začne se proměňovat v odporného netvora. Tarabas zděšen uteče z tábořiště a v okamžiku, kdy je od princezny Fantaghiro dál, jeho znetvoření mizí a stává se opět člověkem.

 

Je konfrontován svou matkou čarodějkou Xellesií, která mu vysvětlí, že temná magie v jeho nitru mu brání se zamilovat. Jakmile se pokusí princeznu Fantaghiro políbit, musí se proměnit v bestii, která ji roztrhá na kusy.

 

Fantaghiro a Smeralda pokračují dál v cestě samy, spojí se s Bleskem a Hromem, kteří mají nový plán, jak vystopovat Tarabase. Tím plánem je vzkřísit Černou královnu, ale ponechat si její srdce jako rukojmí, dokud jim nepomůže najít Tarabase. Černá čarodějnice neochotně souhlasí a zavede je ke vchodu do Tarabasovy podzemní říše.

 

Fantaghiro je v šoku, když zjistí, že Tarabas je ve skutečnosti mužem, se kterým se spřátelila. Tarabas souhlasí, že mu může dát nedosažitelný polibek, který jako jediný přivede Romualda znovu k životu, pod jedinou podmínkou, že se stane jeho ženou. Fantaghiro by udělala pro Romualda cokoliv, a tak souhlasí. Tarabas připoutá sám sebe ke skále, aby nemohl princezně Fantaghiro po polibku ublížit. Fantaghiro a Tarabas se políbí. Kouzlo nedosažitelného polibku je zachyceno Černou královnou, která slíbí, že ho přinese Romualdovi.

Během příprav na svatbu s Tarabasem se Fantaghiro dozvídá od Bleska a Hromu, že Černá královna nedodržela svůj slib a síla nedosažitelného polibku uvadá. Tarabas nechá princeznu Fantaghiro jít, když slíbí, že se k němu vrátí. Fantaghiro mu dá své slovo a jde pronásledovat Černou královnu, ale je příliš pozdě. Romualdo už nemůže být oživen. Fantaghiro i tak dodrží svůj slib a vrátí se k Tarabasovi.

 

Ale Tarabas zatím změnil názor, uvědomil si, že musí nechat princeznu Fantaghiro jít, jen tak může dokázat svou lásku k ní…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1993

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 3 / Cave of the Golden Rose II

Světová premiéra: 20. prosince 1993 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: Reteitalia

Natáčeno: Československo

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Ursula Andress (Xelesia), Nicholas Rogers (tartas), Elena D’Ippolito (Smeralda), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Anna Geislerová (královna elfů), Barbora Kodetová (Bílá čarodějka), Lenka Kubálková (Saetta), Jakub Zdeněk (Fulmie), Ester Geislerová (malá princezna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie